Gezondheid en zorg

Wat als je thuis zorg nodig hebt of je een (Wmo-)indicatie nodig hebt voor een verpleeghuis? Hoe kun je meer bewegen? Waar vind je in Breda prikposten? Weet je zelf even niet waar je terecht kunt of hoe je het kunt regelen? Wij denken met je mee zodat je verder kunt. En is aanvullende hulp nodig? Bijvoorbeeld met een Wmo-aanvraag voor hulp in de huishouding, een traplift of een scootmobiel? Samen met ons regel je het.

Verhalen

Door alle zorgen en extra taken, raakte ik helemaal uit evenwicht.

Ik zorg voor mijn man. Hij heeft de ziekte van Parkinson en heeft steeds meer hulp nodig. Bijvoorbeeld bij het aankleden en wassen. Maar ook veel regel- en denkwerk heb ik van hem moeten overnemen. Door alle zorgen en extra taken, raakte ik helemaal uit evenwicht. Ik wilde thuiszorg inzetten, omdat ik het zelf niet meer redde.

– Ria

Ik ga nu ook weleens met een vrijwilliger op pad, daardoor heb ik nu meer mensen bij wie ik terecht kan en raakt mijn moeder minder overbelast

Door een ernstig ongeluk 2 jaar geleden veranderde mijn leven. Door het ongeluk werd ik afhankelijk van een rolstoel en een rollator en ik had een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Mijn moeder zorgt voor me en ik ga een paar keer per week naar revalidatie en dagbesteding. Ons sociale netwerk is erg klein geworden.

Ik benaderde ZveB in eerste instantie omdat ik wilde weten hoe ik een vergoeding voor mijn rolstoel kan aanvragen. Maar mijn moeder wilde ook hulp bij het leren omgaan met de situatie en haar gevoel.

– Anne

Thuis loopt het nu een stuk soepeler. En daardoor ook een stuk gezelliger, voor ons alle drie

Zelf wist ik niet hoe ik mijn thuissituatie kon verbeteren. Iemand vertelde mij over Zorg voor elkaar Breda. Juist omdat ik daar niemand kende, durfde ik mijn verhaal te doen. Ik ben Aisha, een jonge vrouw van 19 jaar. Ik heb autisme, dus eigenlijk een verstandelijke beperking, en een heel laag EQ. Ik voel mensen niet goed aan. Ik woon nog thuis met mijn oudere zus en mijn moeder.

– Aïsha