Waar vind ik tips tegen eenzaamheid?

Ontmoeting  -  Laatste wijziging: 05 maart 2024

Wist je dat één op de drie 75-plussers alleen woont? En dat brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Je moet veel zelf regelen. Dat geldt voor praktische dingen, zoals klusjes en geldzaken. Maar ook voor ontspanning en sociaal contact. Soms gaat dat bijna vanzelf, maar het kan ook lastiger zijn.

 

Daarom organiseren we de campagne Later is Nu. In oktober en november zijn er in wijkcentrum Heksenwiel in de Haagse Beemden bijna wekelijks gratis bijeenkomsten voor 65-plussers. Eén van de thema’s is: ‘Wonen in je eentje’. En natuurlijk is er bij álle bijeenkomsten ruimte voor het goede gesprek tussen leeftijdsgenoten. Veel bezoekers komen alleen, dus er is altijd wel iemand om bij aan te schuiven!

Voor meer informatie en aanmelden ga naar: www.laterisnubreda.nl

 

Ben jij huisarts? En maak je je zorgen om iemand die je praktijk vaak bezoekt maar waar geen duidelijk medische oorzaak is? Denk dan eens aan contact met een maatschappelijk werker van Zorg voor elkaar Breda in je eigen wijk. Ken je (nog) geen maatschappelijk werker? Bel dan naar het Zorg voor elkaar Breda telefonisch meldpunt eenzaamheid: (076) 525 15 15.