Waar vind ik informatie over palliatieve of terminale zorg?

Gezondheid en zorg  -  Last edited: 12 september 2023

Heb je gehoord dat je niet meer beter wordt? Dan kun je palliatieve zorg krijgen. Deze zorg maakt je leven draaglijker en comfortabeler. De zorg kan weken, maanden of jaren duren.

 

  • Terminale zorg is de zorg die je krijgt als je een levensverwachting hebt van 3 maanden of minder. Nare ziekteverschijnselen worden tegengegaan, zoals pijn, jeuk of benauwdheid. Maar ook is er aandacht voor bijvoorbeeld de geestelijke gezondheid.
  • Meer informatie over palliatieve of terminale zorg vind je onder andere op de website van Zorg voor Beter of op de websites van Careyn, Thebe en Surplus.
  • Iemand in een terminale fase verzorgen kan thuis. Als de verzorging (te) zwaar is, kan een vrijwilliger helpen. Kijk op de website van Breda Mantelzorg voor meer informatie.
  • Als het niet mogelijk of wenselijk is om thuis te blijven, is een hospice een mogelijkheid. In Breda zijn er 2 hospices: Hospice Breda en Hospice Mastbos.

Wil je liever iemand spreken en/of zien? Je kunt altijd contact met ons opnemen of naar een spreekuur of wijkcentrum bij jou in de buurt gaan.