Ik zoek vervoer en eventueel begeleiding daarbij

Geld en regelzaken, Ontmoeting, Vervoer  -  Last edited: 27 januari 2023

Als je niet meer zo mobiel bent, word je wereld snel kleiner. Zo kun je makkelijk in een isolement raken.

 • Praktische hulp in huis staat voor je klaar om je te helpen met praktische zaken waar zelf even niet uitkomt.
 • AutoMaatje kan ook een oplossing zijn. Het geeft je de mogelijkheid om een actiever leven te leiden. Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt? Of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Is er geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig en kun je geen beroep doen op vervoer met indicatie? AutoMaatje/vervoer richt zich op mensen die geen alternatief hebben. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Heb je vervoer nodig? Neem dan uiterlijk drie dagen van tevoren contact op met Zorg voor elkaar Breda: (076) 525 15 15. Waar nodig zoeken wij een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je op het door jou gewenste tijdstip kan rijden. We bellen je terug als er een chauffeur beschikbaar is en geven de verwachte kosten. De vergoeding is € 0,35 per km, berekend vanaf het huis van de chauffeur. Met een BredaPas is het € 0,20 per km. Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis. Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger, plus de eventuele parkeerkosten.
 • Zorg voor elkaar Breda heeft ook 2 riksja’s die op 2 manieren kunnen worden gebruikt:
  • Door zorginstellingen. Voor ouderen en mensen met een beperking (gratis)
  • Of je huurt de riksja. Per dagdeel, via de fietsenstalling aan Oude Vest 27

  Fietsen met de riksja’s is niet extra zwaar. Ze hebben namelijk trapondersteuning en versnellingen.
  Aan de voorkant kan de voetensteun naar beneden. Zo stappen minder mobiele passagiers makkelijk in en uit. Voor de deur van de fietsenstalling kun je eerst even oefenen. Natuurlijk is er ook een gebruiksaanwijzing aanwezig. Je reserveert een riksja telefonisch of per e-mail (reserveringen-riksja@zorgvoorelkaarbreda.nl) voor een hele of een halve dag.

  Aan de telefoon stellen wij enkele vragen over de situatie om in te schatten of je er gebruik van mag maken.

Wil je liever iemand spreken en/of zien? Je kunt altijd contact met ons opnemen of naar een spreekuur of wijkcentrum bij jou in de buurt gaan.

CTA relevant aan pagina - Staat de informatie er niet bij? Of kom je er niet uit?

Neem contact op

Website en organisaties

Soms kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Andere keren heb je hulp of zorg nodig. Als je niet zo goed weet hoe je iets op moet lossen. Of als je een beperking of chronische ziekte hebt, of niet meer alles alleen aankunt.

De Zonnebloem Breda

Zorgvlietstraat 491
4834 NH Breda
Tel. (076) 564 63 62
www.zonnebloembreda.nl

Gemeente breda

Zorgvlietstraat 84
38394 NH Breda
Tel: 38402 2344
www.zonnebloembreda.nl

ANWB

Tel. 088 269 2222
www.anwb.nl

De Zonnebloem Breda

Claudius Prinsenlaan 10
3823 DJ Breda
Tel: 12 0384
www.breda.nl
contat@breda.nl