Ik zoek iemand die me naar het ziekenhuis kan brengen en mee naar binnen gaat, waar vind ik die?

Gezondheid en zorg, Ontmoeting, Praktische hulp in en om huis, Vervoer  -  Last edited: 27 januari 2023

AutoMaatje kan een oplossing zijn. Het geeft je de mogelijkheid om een actiever leven te leiden. Ook als je naar de kapper wilt, op familiebezoek of wilt winkelen in de buurt? Of heb je een afspraak bij de fysiotherapeut? Is er geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig en kun je geen beroep doen op vervoer met indicatie? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto.

Heb je vervoer nodig? Neem dan uiterlijk drie dagen van tevoren contact op met Zorg voor elkaar Breda: (076) 525 15 15. Waar nodig zoeken wij een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je op het door jou gewenste tijdstip kan rijden. We bellen je terug als er een chauffeur beschikbaar is en vertellen je wat het kost. De vergoeding is € 0,35 per km, berekend vanaf het huis van de chauffeur. Met een BredaPas is het € 0,20 per km. Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur.

Bij een kort uitje en als je dat wilt natuurlijk, zal de vrijwilliger bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis. Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger, plus de eventuele parkeerkosten.