Goede zorg doen we samen

Welk vrijwilligerswerk past bij mij?

Vrijwilligersmarkt_03-Jille_Zuidema.def_345_200_s_c1

Op 28 september staan in het Chassé Theater meer dan 70 organisaties. Allemaal op zoek naar vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan goede doelen, of sport en recreatie. Ook staat het UWV er. Voor vragen over op welke manier je vrijwilligerswerk kunt doen. De markt is gratis toegankelijk en vindt plaats tussen 17.00 uur en 20.00 uur.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: ESTHER ESLHOF

Welk werk past bij mij?

Bij de stand van Bredavoorelkaar kun je een testje doen. Om te kijken welk werk bij je past. Ook zijn er ‘buddies’. Dat zijn mensen die je de weg wijzen. Je krijgt ook een plattegrond mee. Vorig jaar vonden rond de 400 Bredanaars de markt. En terecht; vrijwilligerswerk kan je leven verrijken.

Een van de vele vrijwilligers die de stad rijk is, is Gwen van Wanrooij (31). Zij werkt 2 á 3 dagdelen in de keuken van het Klooster aan de Schorsmolenstraat in Breda. Naast moeder zijn, biedt dit haar de mogelijkheid om haar kwaliteiten te laten zien. ’s Ochtends gaat ze eerst boodschappen doen. Daarna maakt ze soep en salade en legt ze het brood en beleg klaar. ’s Middags schuiven er dan zo’n 12 tot 30 mensen aan voor de lunch. Ze doet het werk niet alleen. Er zijn nog 2 á 3 andere vrijwilligers in de keuken. Dat maakt het ook wel gezellig.

Een van de hoogtepunten was een diner. Allerlei hapjes in 9 gangen voor een gezelschap in de kloosterkerk. Gwen zegt: “Dat was echt superleuk om te doen!”

Voorlopig wil ze nog wel in Het Klooster blijven werken. Ze vertelt: “Er heerst een goede sfeer. Mensen zijn hartstikke blij als je iets doet. Ik bof wel dat mijn moeder en schoonmoeder kunnen oppassen op de kleine.”

Wil je weten welke organisaties er nog meer op De Vrijwilligersmarkt Breda staan? Of welke gratis workshops je kunt volgen? Kijk dan op www.devrijwilligersmarktbreda.nl