Goede zorg doen we samen

Vrijwilligers begeleiden bij vervoer

Match_2-Jille_Zuidema_def_345_200_s_c1

Aad Robeerst (78) is zo’n vrijwilliger. Hij vertelt: ”Ik ben al meer dan 15 jaar vrijwilliger bij WIJ. Tegenwoordig heet dat Zorg voor elkaar Breda. Toen ik met pensioen ging, heb ik eerst jarenlang als vrijwilliger bij ‘Rolerisuit’ gewerkt. Maar dat werd lichamelijk te zwaar voor me. Ik wou wel graag iets voor anderen blijven doen. Toen ben ik als chauffeur bij WIJ begonnen.”

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: GERDA PRINS

Meer dan vervoer alleen

Er bestaat natuurlijk de deeltaxi. “Wij doen alleen iets meer. Zo brengen we de mensen tot in het ziekenhuis. Als ze dat prettig vinden, gaan we ook de spreekkamer van de dokter mee in. Dat moet men dan wel van tevoren aangeven.” De kosten voor het vervoer blijven hetzelfde: € 3,00 voor een ritje (half geld met Bredapas), plus de eventuele parkeerkosten.

Afspraak is afspraak

Mevrouw Hornix-Blijlevens (89) voelt zich met dit alles erg geholpen. “Ik ben al lang weduwe en heb geen kinderen. Nu ik zelf geen auto meer rijd, is het moeilijk om bij het ziekenhuis te komen. Ik ken WIJ al heel lang. Heb er jarenlang maaltijden van ontvangen. Op een gegeven moment moest ik een periode dagelijks worden bestraald. Ik heb hen toen gevraagd of er iemand met mij mee kon gaan. Dat is gebeurd. Fijn was dat. Daardoor kon ik die moeilijke tijd beter aan.”

Nu moet zij naar het ziekenhuis om bloed te laten prikken. “Ik heb een probleem met mijn ogen. Ze hebben wel 6 buisjes bloed nodig. Daar maken ze een serum van. Dat moet ik later in m’n oog druppelen. Dat komt een zuster bij me doen, 6 keer per dag.” Deze keer rijdt Aad haar. Hem kent ze al van eerdere ritjes. Ze heeft speciaal om Aad gevraagd. Gelukkig was hij beschikbaar. Ze is namelijk erg blij met deze vrijwilliger: ”Hij is een man van zijn woord. Als hij zegt dat hij komt, dan komt-ie!”

Ook vervoer nodig of vrijwilliger worden? Bel naar: (076) 525 15 15

Kijk voor meer informatie op: www.zorgvoorelkaarbreda.nl/hulp-bij