Goede zorg doen we samen

Van appeltaart tot aanlegsteiger

Klooster-Jille_Zuidema_A3_3_345_200_s_c1

Het klooster van toen is nu een woon- en werkvoorziening. Er wonen 6 mensen, waarvan er 3 een baan buiten Het Klooster hebben. Ze willen graag doorgroeien naar een volwaardige Emmaus vestiging, maar zover is het nog niet. Emmaus biedt onderdak aan wie dat nodig heeft. Om welke reden dan ook. Vooral aan dak- en thuislozen.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: ESTHER ELSHOF

Veelzijdig

Zo is er de bakkerij, waar vrijwilligers appeltaarten bakken en verkopen. Bij Labé worden tassen verkocht. Deze worden van oude reclamedoeken (banners) gemaakt. Deze worden nu nog in Spanje gestikt. De bedoeling is om dit later dit jaar zelf te gaan doen. Het Klooster heeft een mooie, ommuurde tuin en een mooi, groot pand. Daardoor loopt de verhuur van ruimtes goed. De oude kapel is ingericht als plek waar circusartiesten kunnen oefenen. Al met al een vrolijk gebeuren. Toch staat er nog veel meer op de planning.

Vrijwilligers

Paul Brockhus vertelt: “Bij ons zijn alle mensen welkom. Iedereen die de handen uit de mouwen wil steken of even gezellig samen wil zijn. Vrijwilligers die tijd over hebben en daarom komen helpen. Of mensen die moeite hebben met een gewone baan en hun tijd goed willen besteden. Je mag hier jezelf zijn. Ontdekken wat je kan of juist niet kunt. Het is een gemeenschap. We zijn zakelijk aan de buitenkant, maar warm voor de mensen. Al met al zijn er nu meer dan 100 vrijwilligers. Als je ons helpt, helpen wij jou.”

Toekomst

Over een jaar hopen ze de Theetuin en de Mensa te openen. Deze biedt plaats aan 150 mensen om te komen eten voor een klein bedrag. Ook is er een plan om een aanlegsteiger bij Het Klooster te bouwen. Daar zouden bootjes aan kunnen meren. Het plan is om bezoekers dan eten, of koffie en taart te serveren. Er komen 12 woonplekken voor dak- en thuislozen en er komt een Bed & Breakfast. Genoeg werk te doen nog!

Kijk voor meer informatie op:
www.hetkloosterbreda.nl

Gerelateerde vragen: Van appeltaart tot aanlegsteiger