Goede zorg doen we samen

Tandartspraktijk speciaal voor kinderen

Tandartsen_345_200_s_c1

Al snel kwam STUDIO STERKK ook naar de Michiel de Ruyterstraat. Zij begeleiden kinderen en jongeren die wat hulp kunnen gebruiken. Een kinderfysiotherapeut, voedingsdeskundige en logopedist volgden. Ieder voert een eigen praktijk, maar samenwerken, verwijzen en overleggen gaat zo eenvoudiger en sneller.

AUTEUR: LIESBETH DE JONG

 

Tijdelijke behandeling op maat

De praktijk is opgezet door Martine en Susanne, beiden tandarts. Het draait bij hen om samenwerking in de zorg voor kinderen. Kinderen die problemen ervaren bij de tandarts, om welke reden dan ook, kunnen er terecht. Wel is er een verwijzing van de eigen tandarts nodig. Alles wordt heel goed uitgelegd en er is veel tijd voor de behandeling. Zo nodig wordt een afspraak met 1 van de anderen in huis gemaakt. Als alles weer goed gaat, kan het kind terug naar de eigen tandarts.

Coach Carola Drontmann van STUDIO STERKK vertelt: “Voor sommige kinderen is naar de tandarts gaan best spannend. Als iets eng voelt, kan ik kinderen leren wat rustiger te worden door rustig te ademen. Ik leer ze ook om hun gevoel te benoemen als iets spannend lijkt. Daardoor kunnen ze beter omgaan met hun angst. Want naar de tandarts gaan is wel heel belangrijk, ook al ben je nog maar klein. Bij voetbal heb je ook een coach. Soms is er wat hulp nodig om uit te vinden wie je bent en wat echt bij jou past. Daar kan ik ook bij helpen.”

 

Goed leren poetsen

BizKiTZ wil dat kinderen en ouders zich ervan bewust worden dat je je gebit goed moet verzorgen. Slechte voeding en veel frisdrank bijvoorbeeld, zijn ongezond en slecht voor de tanden. De tandartsen nemen alle tijd voor voorlichting. Ze helpen ouders graag als er problemen zijn met de verzorging van het gebit van hun kinderen. Ook de voedingsdeskundige kan hierbij helpen. Dat kan al met heel simpele adviezen als: “Geef je kind gewoon water mee naar school.”

De hulpgevers bij BizKiTZ willen samen veilige en kindvriendelijke (tand)zorg bieden. Op 20 mei is de officiële opening van de praktijk!

Kijk voor meer informatie op:
www.bizkitz.nl

Gerelateerde vragen: Tandartspraktijk speciaal voor kinderen