Goede zorg doen we samen

Sport en spel houd je fit, kom meedoen

Sport-_en_spelgroep_-_Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Al meer dan 7 jaar sporten ze met elkaar. Iedere donderdagmiddag in sporthal De Scharen. Inmiddels hebben verschillende mensen wel moeten afhaken. Hierdoor komt deze activiteit in de gevarenzone. Als er niet meer mensen bij komen, moet de groep stoppen. De sportzaal wordt dan te duur.

AUTEUR: GERDA PRINS
FOTO: JILLE ZUIDEMA

Deelnemer Wim vertelt enthousiast: “Ten eerste is het heel leuk om te doen. Het sporten in de groep doet me goed. Als ik een keer niet ben geweest, merk ik dat de volgende keer meteen. Dan ben ik gewoon stijver. Deze groep houdt me echt fit en vitaal.”

Veilig sporten

Marion de Wolf begeleidt de groep. Ze is niet alleen gymlerares. Ze heeft ook een cursus ‘bewegen voor ouderen’ gevolgd. Dat is te zien. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan conditie, coördinatie, balans en reactievermogen. De deelnemers worden uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken. Er worden groepjes gevormd die de strijd met elkaar aangaan. Dit alles binnen veilige grenzen. Niemand loopt hard. Dat is er op deze leeftijd niet meer bij. De jongste deelnemer is 71, de oudste 83 jaar. Maar dat doet niks af aan de inzet.

Allemaal komen ze graag. “Ik blijf er kwiek bij,” merkt Ed op. Cor vertelt de gezelligheid na afloop ook leuk te vinden. “We gaan altijd nog een kopje koffie drinken in Grand Café De Koffiemolen. Dat ligt naast de sporthal en de koffie is er goed.”

Kom meedoen

Iedereen is het er over eens. Het zou heel jammer zijn als de groep wordt opgeheven. Het is echt meer dan een gewone gymgroep. Door de wedstrijdjes hebben ze veel plezier. Ze doen dan ook een dringende oproep: ”Kom meedoen! Het is leuk en goed voor je. We zijn niet eenkennig, iedereen is meer dan welkom!”

Vrijblijvend een paar keer proberen? Dat kan. Bel naar Zorg voor elkaar Breda/Fit for Life:

(076) 525 15 00