Goede zorg doen we samen

Serious Swimming Arne

20161129-225_345_200_s_c1

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat weer op de Grote Markt. Eén van de acties hiervoor komt van Rode Kruis de Baronie.

FOTO: JILLE ZUIDEMA

Arne Goudriaan is 46 jaar en gaat naar eigen zeggen ‘vrijgezellig’ door het leven. Hij vertelt: “Ik heb een lichamelijke beperking. Betaalde arbeid zit er daarom niet in. Ik leef van een Wajong uitkering, maar draag graag mijn steentje bij.” Hij is al 19 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Doet administratief werk en maakt de maandelijkse nieuwsbrief op. Daarnaast geniet Arne van een aantal leuke activiteiten. Hij houdt van fietsen en muziek luisteren en zit graag achter de computer. Ook krijgt hij regelmatig mensen over de vloer.

Op de vraag hoe hij hoorde over de actie tegen ‘de stille ramp’ longontsteking, antwoordt hij: “Door mijn werk bij het Rode Kruis. Ik wist het hierdoor al half 2015 en vind het een geweldige actie.” In 2008 wilde hij bij het Glazen Huis komen. Dat lukte toen niet met zijn driewielerfiets, veel te druk. Toch probeert hij het dit jaar wéér, zo enthousiast is hij. “Ik wil een glimp van die diskjockeys opvangen!”

Maar, hij doet meer. Rode Kruis De Baronie heeft een eigen actie: Serious Swimming Breda. Zwemmers laten zich sponsoren door anderen. In ruil zwemmen zij een aantal baantjes voor het goede doel. Toen een van zijn collega’s vroeg of dit iets voor hem was, riep hij meteen: “Ik ga 300 meter zwemmen!” Later bedacht hij dat dát toch wel een eind is. Om zeker te weten dat het lukt, is hij eerst gaan proefzwemmen. Toen díe stap genomen was, stuurde hij een e-mail naar familie en vrienden. De boodschap: sponsor mij! “Ik ben blij te zien dat het geld binnenstroomt.”

Arne roept dan ook van harte op om ook mee te doen: “Als ík het kan…!”

Waar: zwembad De Wisselaar, Terheijdenseweg 494

Wanneer: donderdag 22 december, tussen 16.00 en 22.00 uur

Aanmelden: www.rodekruis.nl/formulieren/serious-swimming