Goede zorg doen we samen

Samen koken, samen eten

Kookclub-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Marco vertelt hoe het begon: “Ik had een afspraak met Sandra Kok van MEE. Ik vertelde dat ik graag iets samen met anderen wilde doen. Lekker bezig zijn en ondertussen gezellig wat kletsen. Sandra hoorde dat ik graag kookte. Toen werd het idee van een kookclub geboren.” Inmiddels zijn er 3 clubjes gestart. Deze club is er een van ware liefhebbers. Allemaal koken ze thuis hun eigen potje. Maar moeilijke recepten zijn leuk om uit te proberen. Zeker als koken je hobby is.

AUTEUR: GERDA PRINS
FOTO: JILLE ZUIDEMA

Iedere maand een ander thema

Het thema van vanavond is ‘Hollandse pot met een twist’. Kim begeleidt de club. Zij doet de boodschappen en zorgt voor de recepten. Wat er wordt gemaakt, besluiten ze samen. Deze keer: preisoep, gepofte zoete en gewone aardappels, geroosterde groentes uit de oven en een vegetarische kipschnitzel. Als toetje hangop.

In een mum van tijd zijn de taken verdeeld. Axel ontfermt zich over de preisoep. Oscar schilt de aardappels en Helena snijdt de courgette in repen. Er wordt wat heen en weer gepraat. Marco vraagt: “Moeten de paarse wortels en de pastinaak nu wél of niet worden geschild?” Het gaat er heel gemoedelijk en gezellig aan toe.

De hangop heeft Oscar thuis al gemaakt. De yoghurt moet daarvoor immers een nacht uitlekken. In juni was het toetje tiramisu. Helena maakte het samen met Kim. Het was een groot succes. Oscar vertelt: “Ik heb het een keer aan vrienden voorgezet. Ze vonden het heerlijk!“

Samen eten is gezellig

De club mag de keuken van Stichting Woondroom Breda gebruiken. Die is uitermate geschikt. Een groot aanrecht, twee ovens, allerlei kookgerei en een gezellige tafel. Daaraan wordt straks samen gegeten. Helaas ga ik dat niet meer meemaken. Met een rammelende maag fiets ik naar huis. Wat rook het er heerlijk!

 

Kijk voor meer informatie op: www.autismenetwerk.nl