Goede zorg doen we samen

’s Nachts voetballen

Ramadancup_345_200_s_c1

Het evenement blijkt een groot succes. Tijdens de Ramadan mogen moslims overdag niet eten of drinken. Na zonsondergang mag dit wel. Op de 3e vrijdag van de Ramadan staan er naast voetbal ook andere dingen op de agenda. Je kunt bordspelletjes spelen en Playstation op een groot scherm. Natuurlijk is er ook eten. Vier jaar geleden werd het toernooi voor het eerst georganiseerd. Het was een vraag van de jongeren zelf. Zij verveelden zich tijdens de Ramadan.

FOTO: BREDA ACTIEF
AUTEUR: ESTHER ELSHOF
 

We richten ons op Breda

André: “Vorig jaar groeide het toernooi de pan uit. Toen voetbalden we 3 avonden en kwamen er ook jongeren vanuit Bergen op Zoom, Roosendaal en andere plaatsen. Dit jaar is besloten het wat kleiner te houden. We richten ons nu echt op jongeren in Breda. Nu houden we het op één avond. Er wordt gestreden door 8 teams. De teams mogen 5 spelers per spel in het veld zetten. Natuurlijk mag er ook worden gewisseld. We verwachten nu zo’n 100 jongeren, waarvan er zo’n 60 tot 65 actief meedoen aan het voetbaltoernooi.”


Wijkbewoners actief

De doelgroep is jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Vanaf 16 jaar kun je meedoen. Er is geen maximum leeftijd. Bij dit evenement zijn 4 grote organisaties betrokken: Social Work, Stichting Marokkaanse Jongeren Breda, Breda Actief en Grote Broer. André:” het leuke is, dat wijkbewoners zich ook actief gaan inzetten. Zo wordt er eten gemaakt door buurtbewoners en hier neergezet.”

De dag

In de nacht van 16 op 17 juni gaat het gebeuren. Vanaf 00.00 uur is er inloop en om 0.30 uur begint het toernooi. Het vindt plaats bij Optisport binnen, vlakbij zwembad De Wisselaar, Terheijdenseweg 500.André heeft er in ieder geval al zin in. De teams zitten bijna vol. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Je kunt echter naast zelf voetballen ook lekker genieten van de sfeer, de bordspelletjes en het mooie voetbal.

Kijk voor meer informatie op www.breda-actief.nl