Goede zorg doen we samen

Rollen waar je kunt!

DSCF5348_345_200_s_c1

Al jaren organiseert Breda Actief een rolstoeltraining. Men leert er om prettiger om te gaan met beperkingen. Hoe neem je drempels, hoe schuin kun je gaan? Wat doe je als je omvalt, hoe kom je terug in je stoel? Uit deze basistraining is een groep mensen gevormd die haar grenzen wil verleggen. “Ik zou graag méér willen leren. Zoals het nemen van hoge stoepranden. Mijn roltechniek verbeteren en veilige grenzen opzoeken”, zo zegt een oud-deelnemer.

FOTO: BREDA ACTIEF
AUTEUR: MARJORY VAN TWIST

Voor dit soort wensen is er nu de rolstoeltraining 2.0. In de 1e les worden er iets moeilijkere oefeningen gegeven dan in de basistraining. In de 2e les gaan ze de stad in. Dat is een ware City Run. Om rond te kijken en te ondervinden hoe rolstoelvriendelijk de Bredase binnenstad is. Ze oefenen onder meer op een roltrap! Tijdens de 3e les gaan ze naar Tilburg, om te klimmen en te klauteren. Natuurlijk is er ook gezelligheid en wordt er gezamenlijk koffie gedronken.

Op de basistraining kon je tips krijgen om te gaan sporten. Zo was er een man die halfzijdig verlamd raakte door een herseninfarct. Hij wilde heel graag verder gaan met zijn hobby badminton. Op de training leerde hij om met zijn voet te bewegen en met zijn hand te slaan. Met wat begrip van zijn vrienden kon hij weer meedoen met een spelletje. Een andere man had MS en kwam door de rolstoel weer het huis uit. Hij heeft via de training een nieuwe manier gevonden om lekker bezig te zijn: zitvolleybal.

De training wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente. Breda Actief vindt de meeste deelnemers via huisartsen en fysiotherapeuten. Ook komen er soms vragen om mee te doen van ver buiten de stad. Wil je meedoen? De kosten zijn € 15,00 voor 3 trainingen. Aanmelden kan via:

info@sportloketwestbrabant.nl of bel naar:

(076) 523 35 55

www.sportloketwestbrabant.nl