Goede zorg doen we samen

Pak je kans bij het solliciteren

Second_chance_at_work_345_200_s_c1

Het hangt er natuurlijk van af waar je solliciteert, maar nette kleding heb je eigenlijk altijd wel nodig als je op gesprek gaat. Het maakt niet zoveel uit bij welk bedrijf. Overal geldt: de eerste indruk is het belangrijkst. Nette kleding is niet de goedkoopste, als je deze in een gewone winkel moet kopen. Vooral als je een laag inkomen hebt, is het vaak een grote uitgave.

FOTO: FROUKE VERSOL
AUTEUR: HARM HOOGEBOOM

Binnen het kerkgenootschap Breda van het Leger des Heils is, vanuit de kledingwinkel, het project Second Chance at Work gestart. Het bestaat nu ruim 2 jaar. Als je naar een sollicitatiegesprek moet, kun je in de winkel een gratis setje zakelijke kleding samenstellen. Dit helpt je op weg om er netjes uit te zien tijdens het gesprek. Verder krijg je advies over welke kleding het best past bij welke baan. Om te bewijzen dat je een sollicitatiegesprek hebt, moet je wel een formulier invullen. In de winkel van het Leger des Heils in de wijk Geeren (Thomas Vincidorstraat 2) vind je meer informatie. Let op: dit is een ándere winkel dan de ReShare Store in de binnenstad. Die winkel is ook van het Leger des Heils, maar niet van kerkgenootschap Breda. Dit staat dus los van de winkel waar Second Chance at Work is gestart.

Tot nu toe zijn er nog niet zoveel matches. Al is er wel een extra prikkel bedacht om er gebruik van te maken: “Als je de baan hebt gekregen, krijg je daarna ook het 2e setje kleding gratis!” Iedereen kan zo de winkel binnenlopen. Als het druk is, wordt er wel van je gevraagd op een rustiger tijdstip terug te komen. Zo krijg je meer aandacht voor het uitzoeken van de juiste kleding.

Openingstijden:

dinsdag 15:30 – 17:00 uur

vrijdag 9:00 – 12:00 uur

zaterdag 10:00 – 12:00 uur (1e zaterdag van de maand)

Of op afspraak: telefoon (076) 587 09 42

Meer informatie: www.reshare.nl/second-chance-at-work

Gerelateerde vragen: Pak je kans bij het solliciteren