Goede zorg doen we samen

Oog voor de inwoners van Breda

cockcees83485_345_200_s_c1

Je ziet een sportieve, enthousiaste, oudere man. Iemand die geen hulp nodig heeft, dus waarom Cock gekozen? Cees zegt: “Ik fotografeer juist Cock, omdat hij goed voor zichzelf zorgt. Ik laat zien hoe hij zelfstandig blijft. Sporten houdt jong. Dat willen we uitdragen. Op latere leeftijd blijven bewegen voorkomt veel leed. Dat zie je terug in de foto’s.” Cock vertelt: “Ik ben bijna 85. Ik begeleid een groep dames en sport zelf veel. Vanwege slechte knieën kan ik alleen niet meer rennen”. Cees zegt: “In 1964 zijn we samen gaan hardlopen. Nog steeds doe ik 2 x per week een duurloop. Via Cock ontstond mijn liefde voor het hardlopen.”

FOTO: CEES MUTSAERTS
AUTEUR: LIESBETH DE JONG

In 1954 startte Cock bij Atletiekvereniging SPRINT met de 1500 meter. Later werd dat de marathon, maar liefst 28 keer liep hij die! Hij was goed, deed ook mee aan de Militaire Kampioenschappen. Hij zat zelfs in de Nederlandse ploeg. Na zijn sportcarrière haalde hij het trainersdiploma atletiek. Hij trainde veel mensen, waaronder dus Cees. Hij zette de Bouvigneloop op (nu Singelloop). Later volgde een diploma sportmassage.

Hij speelt al lang trompet. Nog geregeld zijn er optredens met de Reünisten Matrozenkapel.

Aan de expositie doen nog 11 fotografen mee. Cees zegt: “Ik ben al jaren bezig met fotografie. In de jaren 70 begon ik met afdrukken, altijd in zwart-wit. Dat vind ik mooi. Zo gaat het meer over de inhoud. In zwart-wit heb je veel minder tinten. Ik heb nog zoveel foto’s: Cock die masseert, trompet speelt… Binnenkort hangen ze bij een andere tentoonstelling, in de Stadsgalerij Breda”.

Oog voor Elkaar Breda is van 18 maart - 30 april te zien in 4 winkelcentra: Heksenwiel, Baliëndijk, Brabantplein en Dr. Struyckenplein. De foto’s worden afgewisseld tussen die plaatsen. Cock heeft een rol bij de opening van de tentoonstelling. Het is een lesje bewegen voor wethouder, pers en publiek!

Kijk voor meer informatie:
www.oogvoorelkaarbreda.org

Gerelateerde vragen: Oog voor de inwoners van Breda