Goede zorg doen we samen

Nu voetballen met eigen regels

Walking_football_(def.keuze)_345_200_s_c1

Walking Football is speciaal bedoeld voor mannen vanaf 60 jaar. Sprintje trekken, een sliding en koppen is er op die leeftijd meestal niet meer bij. Toch is bewegen heel belangrijk, zeker als je ouder wordt. Als voetbal altijd je favoriete spelletje was, is Walking Football een goed alternatief. Er gelden aangepaste regels. Wandelen en niet rennen, geen tackles en niet ‘op de man spelen’. Wél gaan voor de winst, maar dat niet alléén. Ook gezelligheid en onderling contact zijn belangrijk.

FOTO: NAC
AUTEUR: GERDA PRINS

“Mijn beste beslissing van 2016”

Frans Luijken (66) laat zich kennen als een waar ambassadeur. Met zichtbaar plezier vertelt hij over ‘zijn’ NAC OldStars team. ”Eigenlijk vind ik dat geen goede naam. Het kan een drempel opwerpen. Het lijkt of alleen ‘sterspelers’ welkom zijn. Dat is niet het geval. Vroeger werd ik bij voetbal altijd als laatste gekozen. Ik heb gewoon geen aanleg, maar wil wel graag sporten. Ook nu ben ik weer de ‘mindere’ speler. Dat is voor niemand hier een probleem. De grappen vliegen over en weer. We nemen elkaar zoals we zijn. Lol hebben met elkaar staat voorop.”

Op woensdag worden ze bij voetbalclub de Baronie ontvangen in het ‘sponsorhome’. Eerst een kop koffie en wat kletsen. Dan om 10 uur het veld op voor een warming up. Dit onder leiding van een goede trainer. Later is hij de scheidsrechter. Er wordt namelijk altijd een partijtje gespeeld. Of er vaart in de wedstrijd zit?! “In het vuur van het spel loopt iemand wel eens per ongeluk hard. Tja, daar doen we dan niet echt moeilijk over. Maar in principe is snelwandelen het hoogste tempo”.

Walking Football is meer dan voetballen alleen. Frans: ”Gezelligheid is namelijk wel zo belangrijk. Het is fijn om met gelijkgestemden te zijn. Er wordt ook van alles georganiseerd. Zo zijn we samen naar een wedstrijd van NAC geweest. En hebben we een landelijk toernooi gespeeld, met een barbecue toe. Ook zijn we wezen biljarten en darten.”

Zin gekregen? Bel naar: (076) 52 14 500

Kijk voor meer informatie op: www.NAC.nl/OldStars