Goede zorg doen we samen

Nu al een eigen organisatie

Citytrainers_-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Zijn organisatie heet YYAH. Dat is de afkorting voor de namen van de leden: Yassin, Youssef, Abdeljali en Hicham. Samen met buurtwerker Norbert organiseren ze allerlei activiteiten. De allereerste activiteit was een wijkfeest in Epelenberg. Een goede vuurdoop, want er kwamen meteen 150 mensen op af.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: ESTHER ELSHOF

Norbert vertelt: “Yassin zijn grootste talent is omgaan met verschillende soorten mensen. Sociaal is hij gewoon hartstikke goed. Om een voorbeeld te geven: op één van de eerste vergaderingen wilden we iets organiseren. Daarbij moesten de deelnemers € 1,00 betalen. De vraag was: ‘Hoe komen we aan deelnemers?’ Ik was nog niet uitgesproken of Yassin rende de deur uit. Na een half uur was hij terug met een lijst van 15 deelnemers. Top toch?!”

Via Norbert kwam Yassin in contact met Breda Actief. Zij boden een training aan om Citytrainer te worden. Yassin nam het aanbod aan. Zes weken lang ging hij op maandagavond naar de training. Daar leerde hij sportlessen verzorgen en evenementen organiseren. Ook liep hij stage bij Norbert en liep mee met Breda Actief. Zelf zegt hij: “Ik had al veel ervaring met organiseren. Maar over het toespreken van groepen was ik nog best onzeker. Bij de Citytrainers kreeg ik veel bevestiging. Dat ik op de goede weg ben. Mijn zelfvertrouwen groeide erdoor. Ik heb er heel veel geleerd.” Op 6 juli krijgt hij zijn diploma.

Jeugdwerker Norbert heeft een aanvullende rol. Het is niet meer de bedoeling dat jeugdwerkers alles organiseren. Het moet echt vanuit de buurt komen. De jongeren kennen de jeugd in de buurt. Ze nodigen uit én bedenken activiteiten. Norbert is trots op dit groepje: “Hoe ouder ze worden, hoe professioneler de aanpak. Ze spreken elkaar aan als dat nodig is, maar hebben respect voor elkaar. Deze jongens kunnen iets en willen iets. Ik ondersteun alleen waar nodig.”

Kijk voor meer informatie op www.breda-actief.nl/citytrainer-breda