Goede zorg doen we samen

Met studenten aan de slag in Heusdenhout

Thuis_in_de_wijk_A3-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Thuis in de Wijk is een project van AVANS hogeschool samen met de gemeente Breda. In de wijk Heusdenhout zijn 10 studenten actief, onderverdeeld in groepjes van 3 of 4. Anouk, Corné en Nathan kijken of het mogelijk is in deze wijk Buurtkracht op te zetten.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: ESTHER ELSHOF

 

Buurtkracht

Een en ander is afgekeken van het succesvolle Buurtkracht in IJpelaar-Overakker.

Buurtkracht stimuleert en ondersteunt de onderlinge hulp in deze Bredase buurten. Buurtbewoners helpen elkaar en zijn er voor elkaar. Dit maakt de buurt aantrekkelijk om in te wonen. In Heusdenhout zijn nu de eerste contacten gelegd. Corné: “Zo kan een mevrouw van 80 jaar toch thuis blijven wonen, met enige hulp van haar buurvrouw. Eén iemand waarbij het psychisch niet zo goed ging, konden we overhalen om ook mee te doen. Het zijn de kleine successen die het hem doen.”

Start

De studenten zijn eerst eens gaan praten met verschillende soorten organisaties. Zoals Maatschappelijk Werk, Breda Actief, huisarts, wijkverpleegkundige, enzovoort. Hierdoor kregen ze een beter idee van wat voor wijk Heusdenhout is. Ook leerden ze wat wijkgericht werken inhoudt.

Op dit moment gaan ze van deur tot deur om het project uit te leggen en om mensen enthousiast te maken. Ze noteren alle vragen en ieder hulpaanbod. Zo hopen ze een indruk te krijgen of het project levensvatbaar is. Kunnen ze Buurtkracht laten leven in de wijk? En lukt het ze om een initiatiefgroep op te zetten? Wie in de wijk staat er op en wil zich met ziel en zaligheid inzetten om dit project te laten slagen? Aan Nathan, Corné en Anouk zal het niet liggen. Zij zijn geïnteresseerd in Uw verhaal!

Meedoen?

Eerder deze maand is er al een startbijeenkomst geweest in wijkcentrum ’t Houwke aan de Grote Houw. Wil je meer informatie, of voel je je betrokken bij dit project, mail dan naar:

heusdenhouthelpt@gmail.com

Meer informatie: www.facebook.com/thuisindewijk

Gerelateerde vragen: Met studenten aan de slag in Heusdenhout