Goede zorg doen we samen

Meer dan alleen over opvoeden praten

Maroua_en_vrijwilliger_Carla_Hoorneman_345_200_s_c1

Maroua klopte voor hulp aan bij CJG Breda. Zo kwam ze in contact met vrijwilliger Carla Hoorneman. Er was meteen een goede klik. Belangrijk, want Maroua en haar kinderen hebben veel meegemaakt. Iemand vertrouwen is daardoor voor haar niet vanzelfsprekend.

AUTEUR: GERDA PRINS
FOTO: JILLE ZUIDEMA

Heel veel regelen

Vanaf februari 2016 woonde ze in opvangcentrum Valkenhorst. Samen met haar 4 jonge kinderen. Breda was een onbekende stad voor haar. Ze moest er helemaal opnieuw beginnen. Carla legt uit: “Er moest heel veel worden geregeld. Zo kwam er een huis, maar waren er geen spullen. We moesten er samen echt flink achteraan om alles voor elkaar te krijgen. Ook vroegen de kinderen om extra aandacht.”

Inburgeren

Daarnaast moet Maroua inburgeren, iets wat ze heel graag wil. Ze vertelt: ”Ik ben blij dat ik in Nederland ben. Ik wil heel graag deel uitmaken van dit land. Wij zijn moslim. Toch vind ik het belangrijk dat mijn kinderen de Nederlandse feesten en gebruiken kennen.” Zo bezocht ze de kerstviering van school in de kerk. Samen met de kinderen en Carla. Ook stond er een versierde boom in de woonkamer.

Inmiddels heeft Maroua contact met andere moeders in de wijk. Iedere week bezoekt ze ‘Koffie en Kids’ van CJG Breda. Samen met haar zoontje. Straks gaat deze jongste ook naar school. Dan wordt ze waarschijnlijk zelf vrijwilliger. Ze vertelt: “Niet alles lukt meteen. Maar ik heb altijd vertrouwen en zoek naar oplossingen. ‘Alles komt goed’ denk ik dan.“ Mooi om te zien dat Maroua haar kracht heeft herwonnen. Dat de ondersteuning van Carla daarbij heeft geholpen, is duidelijk.

Leren er beide van

Carla is ook blij met het contact. “Het is prachtig om zo vrijwilliger te kunnen zijn. Ik leer er zelf ook veel van. Van Maroua, van haar kinderen, maar ook van CJG Breda. Hun begeleiding is heel goed. Ik kan altijd met hen overleggen.”

 

Kijk voor meer informatie op: www.cjgbreda.nl