Goede zorg doen we samen

Laat je gaan op de betonnen golven….

Skatepark_-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

We wanen ons in Californië, tientallen jaren terug. De zwembaden staan droog en de golven zijn laag. Surfers sleutelen aan hun planken. Pier 15 is het paradijs voor skaters uit de hele regio. Deze middag laten Europese jongens hier zien hoe dat toen moet zijn geweest.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: MARJORY VAN TWIST

Je moet het meemaken

Spanning, concentratie, glijden… over de rand… weer naar beneden… en dan vallen! Het is echt leuk om elkaar te volgen. Uitdagen, en dan lekker uitgelachen worden door een paar kleintjes. Het is een familiegebeuren. Pardon?! Ja, de sfeer is gemoedelijk, mensen genieten.

Bouwen

Jeroen van Eggermonde bouwde zijn eigen bedenksel, in de kas van zijn vader. Zo kwam er in Made een plek voor de jeugd. Met hamer en spijkers en verzamelde materialen. Jaren later raakte hij in gesprek met de gemeente Breda. Hij ging de uitdaging aan. Bouwde aan de Veilingkade iets nóg mooiers. Een hoge ruimte, met een eigen bar en terras. En sinds vandaag dus ook de skatebaan ‘Het Zwembad’.

Barmannen weten alles

We spreken ook Rinse (bijnaam Appelstroop) bij de baan. Hij doet veel voor Pier 15 en is er dan ook meestal wel te vinden. Hij vertelt ons het verhaal. Over hoe het allemaal begon, daar aan de Westkust van Amerika. Als Rinse er niet is, dan vraag je naar Sjors. Die werkt achter de bar. En barmannen weten altijd alles, dus stel je vragen maar aan hem. Binnenlopen kan altijd (trap op). Er is een winkeltje met skatespullen en er staan tafels en stoelen.

Natuurlijk is er ook een website. Pier 15, de hele zomer open!

Kijk voor meer informatie op www.pier15.nl

Gerelateerde vragen: Laat je gaan op de betonnen golven….