Goede zorg doen we samen

Handige vrijetijds-website en meer

Go-Kids_-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

We hebben afgesproken in de speeltuin. Er is bijna niemand, te warm vandaag. Saskia brengt zoontje Casper mee. Ze zegt: "Ik had een váste baan, en een man die veel weg is voor zijn werk. Ik was zo druk bezig. Ik miste alle leuke dingen waar ik met de kinderen heen kan! Bijvoorbeeld naar die open dag bij de brandweer.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: LIESBETH DE JONG

Via vrijwilligerswerk bij Stichting Happy Hippo kwam ik in contact met Go-Kids. Ze zochten iemand die een website kan opzetten. Met tips voor kinderen tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Dat wilde ik: én leuke, nuttige tips verzamelen én ze uitproberen met mijn kids. Bovendien werk ik meestal tijdens schooltijden.”

Op de website staat van alles voor en over opgroeiende kinderen. Zoals: opvoedtips, een agenda en activiteiten in de buurt waar je met kinderen heen kunt. Saskia zegt: “We proberen alles zelf te bezoeken. Het liefst breng ik verschillende dingen samen. Je gaat bijvoorbeeld naar een pannenkoekenhuis. Daarna doe je dan een leuke activiteit daar vlakbij. Voor de vakanties geef ik een nieuwsbrief uit, hiervoor kun je je gratis aanmelden.”

Hieronder Saskia’s leukste tips voor thuisblijvers. Gratis, tenzij anders vermeld.

· Speelbossen, voor ontdekkingstochten, kabouterpaden en speeltuinen

· Het Brakkenfestival (17-21 juli), voor kinderen van 4-12 jaar (korting met BredaPas)

· Speelnatuur Tiengemeten: je bent er per auto en pontje (niet gratis) in 3 kwartier. Lekker spelen in de natuur. Misschien kom je de bever of de zeearend wel tegen!

· In de bossen rond zwemvijver De Mosten in Meer België kun je naar de speeltuin, zwemmen, wandelen, fietsen of relaxen (‘s zomers niet gratis)

· Happy Station, een stad van Playmobil in het Centraal Station. Het verandert steeds. Je kunt er ook zelf spelen.

Saskia zegt enthousiast: “Kijk maar eens op de website van Go-Kids. Er is zoveel leuks te doen in de buurt!”

Ga voor meer informatie naar www.go-kids.nl/breda