Goede zorg doen we samen

Halen en brengen

Haal-_en_brengpunt_Elisabeth-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Achter de Albert Heijn op winkelcentrum Moerwijk zit in woonzorgcentrum Vuchterhage een haal- en brengpunt van de bibliotheek. Een speciale service voor de bewoners van Breda-Noord.
FOTO: JILLE ZUIDEMA

Wilma runt samen met 6 vrijwilligers de tent. Ze vertelt: “Dit is een plaats waar iedereen kan komen. Kinderen komen hier ook, al dan niet samen met hun ouders. Want er worden heel veel kinderboeken uitgeleend. Kinderen vragen om raad: wat is leuk om te lezen? We laten ze zien hoe je zelf op de computer boeken kunt zoeken.”

Ook de bewoners van Vuchterhage vinden het maar wát gezellig, al die aanloop. Zelf pakken ze vaak een boek uit de ‘ruilkast’, waaruit je zomaar kunt pakken om thuis te lezen. Je kunt er ook je eigen boeken neerleggen voor iemand anders. Bibliotheekboeken kunnen via de computer worden gereserveerd. Lukt dit niet alleen, ga dan gerust naar het haal- en brengpunt. De mensen daar helpen graag bij het leren omgaan met de computer. Een boek reserveren kost hier niets. Wel moet je al een abonnement van de bibliotheek hebben.

Je kunt hier rustig je krantje lezen of een tijdschrift, met een kop koffie erbij. “Iedereen is welkom”, wordt er benadrukt. En wie weet, misschien vind je het wel zo gezellig dat je er zelf vrijwilliger wilt worden. Je zou niet de enige zijn. Ook kun je er terecht met administratieve problemen, ze kunnen je helpen met het invullen van formulieren bijvoorbeeld. Heb je andere vragen, dan kan de vrijwilliger die op dat moment dienst heeft je doorverwijzen.

Aan dit haal- en brengpunt van boeken voor de Hoge Vucht is tevens uitleenpunt voor kleine medische hulpmiddelen gekoppeld. Bibliotheek Breda werkt hier nauw samen met Stichting Elisabeth van Zorg voor Elkaar Breda en dat bevalt alle partijen goed: “Met elkaar de verbinding zoeken, dat is mooi.”

Het haal- en brengpunt is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.