Goede zorg doen we samen

Gezond trakteren is stoer en lekker!

Aartsen_Fruit_(Stoere_Traktaties)_345_200_s_c1

De kist moet worden bezorgd bij basisschool Zonzeel. We gaan erheen met Annick van de Aartsenfruit Kids Foundation (AKF) en de stagiaires Floor en Sophie. Aartsenfruit Breda koopt en verkoopt groente en fruit uit de hele wereld.

AUTEUR: LIESBETH DE JONG

Annick vertelt: “We willen kinderen helpen om hun leven een goede richting te geven. We werken met allerlei organisaties samen: Centrum Jeugd en Gezin, Surplus Welzijn, Stichting Zomerkampen, NAC en Happy Hippo. Gezinnen die weinig te besteden hebben, krijgen zo hulp: om een verjaardagsfeestje te vieren, of om schoolspullen te kopen. Sinds vorig jaar hebben we het scholenproject ‘Stoere Traktaties’, voor de groepen 4, 5 en 6 van de basisschool. De lessen kunnen bijvoorbeeld bij biologie worden gebruikt. Er wordt ook 2 keer groente en fruit voor de hele klas geleverd. Het gaat om proeven, ruiken en voelen. In de laatste les gaan de kids zelf stoere traktaties maken.”

Als we bij de klas aankomen waar ‘Het Fruitzooitje’ moet worden afgeleverd, horen we enthousiast gegil. “Jippie,” roept de meester, “wie lust er aardbeien?!” Alle vingers gaan omhoog. Vanmiddag komt Het Fruitzooitje tot leven. Pisang (de banaan), L. Star (de appel), Ana-nas en nog meer fruitfiguren gaan over zichzelf vertellen. Dit gebeurt in het boekje, met filmpjes op de computer, bij het knutselen en tijdens het proeven.

De meneer zegt: “Vorig jaar deden we ook mee. We hebben toen zoveel geproefd! De granaatappel vonden we heel apart. Veel kinderen hadden nog nooit citroen gegeten. Benieuwd hoe het dit jaar gaat!”

AKF wil kinderen en ouders laten meemaken dat goed eten en een gezonde levensstijl belangrijk zijn. Scholen willen dat er gezond wordt getrakteerd. In deze 5 lessen ervaren kinderen dat. Tegen een bijdrage kunnen scholen meedoen. Floor en Sophie zijn een lesprogramma voor de groepen 7 en 8 aan het ontwikkelen. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Annick Bezemer: (06) 11 25 64 31.

Kijk voor meer informatie op
www.aartsenfruitkidsfoundation.nl

Gerelateerde vragen: Gezond trakteren is stoer en lekker!