Goede zorg doen we samen

Gespreksleider bij Samenkracht 75+ iets voor jou?

Samenkracht_75+_345_200_s_c1

Samenkracht 75+

Wat is ‘Atelier Samenkracht’, zoals het ook wel wordt genoemd? Gerty Vorsselmans van ZveB begint te vertellen: “Dit project draait al een paar jaar in andere plaatsen. 75-Plussers zijn goed in staat om hun problemen zelf op te lossen. Samen erover praten vergroot de kans op succes. Ideeën uitwisselen, elkaar inspireren en elkaars kracht en mogelijkheden benutten.”

AUTEUR: LIESBETH DE JONG

Gerty gaat verder: “De deelnemers brengen zelf de onderwerpen in. Voorbeelden daarvan zijn: wonen, gezondheid, contacten, mobiel zijn, het imago van ouderen, eenzaamheid en communicatie. De cursus bestaat uit opdrachten die de cursisten helpen. Zo gaan ze zelf op zoek naar antwoorden en wisselen ze tips uit. De cursist stuurt zélf het proces.”

Hoe word je gespreksleider?

Er wordt wél wat verwacht van de gespreksleider. Zo moet je goed kunnen luisteren en doorvragen, niet oordelen en een groep kunnen leiden.

Denk je dat je een passende achtergrond hebt en wil je als vrijwilliger aan de slag, dan volgt een gesprek. Daarin bespreken we elkaars verwachtingen en of je inderdaad geschikt bent. Zo ja, dan neem je deel aan de cursus. Daarin leer je hoe je een groepsgesprek leidt tijdens de Ateliers. De cursus is op 26 oktober en op 9 november in de Princenhof (Princentuin 1, 4813 CZ).

Wil je meer weten over Samenkracht 75+ of een afspraak maken?

Bel naar ZveB, tel: (076) 525 15 77. Vraag naar Gerty Vorsselmans of een van haar collega’s. Atelier Samenkracht gaat begin 2018 in heel Breda van start!

Kijk voor meer informatie op: www.samenkracht.nu

Gerelateerde vragen: Gespreksleider bij Samenkracht 75+ iets voor jou?