Goede zorg doen we samen

Geld tekort?

Voedselbank-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Voedselbank Breda aan de Koele Mei bestaat 12,5 jaar. Jaarlijks helpen zij 1500 mensen aan een voedselpakket. In de loop der jaren is de organisatie steeds professioneler gaan werken. De voedselbank voldoet aan alle eisen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

AUTEUR: ESTHER ELSHOF
FOTO: JILLE ZUIDEMA

Aanmelden kan met een BredaPas, of als je een indicatie hebt van maatschappelijk werk. Na goedkeuring krijg je een kaart. Daarop staat uit hoeveel personen je gezin bestaat en hoe laat je vrijdags aan de beurt bent. Voor mensen die echt niet zelf kunnen komen, zijn er bij Zorg voor elkaar Breda vrijwilligers. Die halen het eten dan voor hen op.

Voorzitter Jan Vinke vertelt: “Niemand gaat graag naar de voedselbank, maar het kan iedereen overkomen. Er zullen altijd mensen met schulden blijven. Ook zijn er zzp’ers onder onze klanten. Die hebben dan tijdelijk geen inkomen en melden zich aan. Wij zien dat deelnemers weer opbloeien. Vooral rust krijgen. Over eten hoeven zij zich niet meer druk te maken. Voor wie wil, is er aanvullende hulp. Zo kun je werken aan een leven zonder schulden.”

Als je hier vrijwilliger wordt, hoor je bij een leuke club. Vandaag zijn zo’n 15 vrijwilligers bezig het voedsel te verdelen. Zij doen dit op woensdag en donderdag. Vrijdag is het uitgiftedag. Iedereen met een open karakter is welkom, met en zonder beperking. Je kunt aan de slag als chauffeur of bijrijder. Ook kun je helpen de winkel klaarmaken, bij de uitgifte, of met schoonmaken. Tussen de middag krijg je er een warme lunch.

 

Kijk voor meer informatie op: www.voedselbankbreda.nl

Gerelateerde vragen: Geld tekort?