Goede zorg doen we samen

Gastvrouw gezocht bij Stichting Elisabeth

Gastvrouw_Elisabeth_1-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

‘Het Elisabeth’ is een woon- en verblijfcentrum voor ouderen. Er wordt zorg op maat gegeven. Sinds oktober werkt Liesbeth er als gastvrouw bij de dagopvang op het Ontmoetingsplein. Ze stopte begin 2016 met haar werk in het bedrijfsleven.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: LIESBETH DE JONG

Liesbeth zegt: “Ik heb altijd al bewondering gehad voor mensen die belangeloos iets voor een ander doen. Door de ervaring van mijn ouders met het Elisabeth wist ik welke richting ik op wilde. Locatie Centrum, het oude Breda, sprak hen en mij erg aan. Ik twijfelde wel even: ik wil zeker geen betaald werk in gevaar brengen. Geer en Goor gaven de doorslag. Door hun tv-programma begreep ik dat ik iets kon betekenen voor onze oudere medemens”.

Op het Ontmoetingsplein zijn bewoners én mensen van buiten welkom. Die laatsten komen hier om onder de mensen te zijn en mantelzorgers te ontlasten. Er gebeurt van alles, bijvoorbeeld koersbal, gym en bloemschikken. Tegen een kleine bijdrage kan iedereen meedoen.

Liesbeth gaat verder: “Tjerry en Natasja zijn verantwoordelijk voor het Ontmoetingsplein. Er heerst een bijzonder goede sfeer en de bezoekers zijn erg tevreden. We werken ook met hele jonge vrijwilligers en stagelopers. Het is mooi om te zien hoe zij met ouderen omgaan. Vanaf het moment dat ik hier begon, bleek het juiste gevoel er te zijn.”

Een warm gevoel als je een arm om een schouder legt. Of luistert naar wat iemand graag wil vertellen. Het is ook fijn om te kunnen oefenen met mensen die vergeetachtig zijn: “Dat doen we 2 keer per week. We doen woordspelletjes, zoals spreekwoorden afmaken. Iemand vulde ‘Zoals het klokje thuis tikt…’ aan met ‘…zo tikt het overal’. Ik denk dan: ze heeft nog gelijk ook! Als je vergeetachtigheid positief benadert, kan dat het leven ook simpel maken. We krijgen veel terug voor de aandacht die we geven. Daardoor gaan we met een goed gevoel naar huis. Vrijwilligerswerk in de ouderenzorg was voor mij een goede keuze!”

Kijk voor meer informatie op www.elisabethbreda.nl

Gerelateerde vragen: Gastvrouw gezocht bij Stichting Elisabeth