Goede zorg doen we samen

EHBO’er in hart en nieren

Compilatie_5_345_200_s_c1

Het is zijn lust en zijn leven. Hij steekt er veel tijd in. En dat naast zijn baan bij de firma Mammoet. In zijn gezin is dat niet vreemd. De rest van het gezin zit bij de reddingsbrigade.

AUTEUR: ESTHER ESLHOF

In totaal werken er ruim 100 vrijwilligers bij Rode Kruis De Baronie. Een deel daarvan draait de winkel met tweedehands kleding. Ook bij de telefooncirkel werken vrijwilligers. De anderen zie je assisteren bij evenementen. Duidelijk herkenbaar aan hun kleding en de Rode Kruistent.

Cees vertelt: ”In het Valkenberg stond opeens een oma voor de tent, met twee schoentjes in haar hand. Ze was haar kleindochter kwijt. Die stond netjes te wachten bij de uitgang, op haar sokken. Gelukkig hebben we haar weer kunnen verenigen met haar oma. Oma kwam later nog terug bij de tent. Om te bedanken voor onze hulp. Dat zijn de leuke dingen van het vak.”

Leuke sfeer

Er heerst een leuke sfeer onder de vrijwilligers. Al is het nog wel eens moeilijk om voldoende tijd vrij te maken. Een evenement duurt zomaar 8 à 9 uur. Als je je aanmeldt, volg je een EHBO-cursus van 16 lessen. Je betaalt deze wel zelf. Als je 2 jaar als vrijwilliger hebt gewerkt, krijg je dat geld terug. Voordat je zelfstandig kunt draaien, ga je eerst als stagiaire aan de slag.

Cees vindt het een prachtige club met veel mogelijkheden. “Kinderen zijn het moeilijkst. Die raken vaak erg overstuur als ze gewond zijn. Je moet niet bang zijn om te handelen. Ik heb in mijn loopbaan 2 reanimaties meegemaakt. Helaas is een ervan niet goed afgelopen. Als EHBO’er kom je overal: de Tattoo-beurs, een darttoernooi, in het Valkenberg, bij 538 en bij NAC. Overal vrolijke mensen.”

Meer informatie: (076) 521 23 02

Of e-mail naar: info@rodekruisdebaronie.nl

Website: www.rodekruis.nl/debaronie