Goede zorg doen we samen

Een waar pluspunt voor de wijk

Pluspunt_de_Wisselaar-Jille_Zuidema_(1)_345_200_s_c1

Het gebouw ziet er uitnodigend uit. De grote tafel in de huiskamer loopt iedere ochtend vol met bezoekers. Mensen uit de appartementen erboven, maar ook mensen uit de wijk. Een gastvrouw voorziet hen van koffie en thee. Er ligt een krant op tafel. Ook staat er een kast met boeken die kunnen worden geleend. Verderop staat een biljart. Daar wordt alle dagen druk gebruik van gemaakt. Op woensdagmiddag is het gereserveerd voor vrouwen.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: GERDA PRINS

Bart-Jan (37) liep hier bijna 3 jaar geleden binnen. Hij is kok van beroep en als vrijwilliger meer dan welkom. Hij kookt op maandag en vrijdag een warme maaltijd. Mensen kunnen daarvoor inschrijven. Het kost € 5,50. En dat voor een maaltijd met 3 gangen! Er wordt gretig gebruik van gemaakt. Bart-Jan vertelt: “Ik krijg er positieve energie van. Ik heb contact met andere mensen. We werken samen en complimenten gaan over en weer. Dat stimuleert.”

Bart-Jan doet zelf de boodschappen. Bij de overige werkzaamheden krijgt hij hulp van andere vrijwilligers. Rita woont in een van de appartementen boven ‘t Pluspunt. Ze komt iedere dag naar beneden. Voor de krant, een kopje koffie en een praatje. Aardappels schillen is iets wat ze er met plezier bij doet. Ook Lies biedt in de keuken graag een helpende hand. Daarnaast is zij op dinsdag de gastvrouw die voor de koffie zorgt.

Maar, er zijn nog vele anderen actief. ‘t Pluspunt is een plek waar de hele week van alles te doen is. Yoga, Tai Chi, ‘crea-middag’, 2 koren. Dat is nog maar een greep uit het programma. Het maandoverzicht wordt met een ‘flyer’ in de wijk verspreid. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Deze worden op de maandelijkse vrijwilligersvergadering besproken. ‘t Pluspunt is namelijk nadrukkelijk van de mensen in de wijk. Het gaat om de dingen die zíj belangrijk vinden.

“Vanaf 21 augustus zijn we weer open. Je bent van harte welkom!”

Kijk voor meer informatie op surpluswelzijn.nl

Gerelateerde vragen: Een waar pluspunt voor de wijk