Goede zorg doen we samen

Deze zomer word je rondgefietst in een riksja!

Riksja_Elisabeth_345_200_s_c1

Riksja Meerdaagse

AUTEUR: LIESBETH DE JONG

Ik spreek Marieke Bos, die samen met Marten van der Meer de Riksja Meerdaagse heeft bedacht. Het is een opdracht voor hun studie aan Avans Hogeschool. Bredase zorginstellingen hebben een uitnodiging gehad om hun bewoners een toertje te laten maken. Er hebben al aardig wat bewoners in de riksja gezeten.

Marieke vertelt: “De mensen die meegaan, genieten echt. Je zit stil, maar bent wel onderweg in de stad. Je kunt alleen, maar ook met 2 personen. We doen dit om mensen met elkaar in contact te brengen. Mooi toch, om die plekken van vroeger terug te zien? Zo kom je onder de mensen. We krijgen veel reacties. Laatst regende het keihard en nóg vond de dame naast me het geweldig!”

Tochtje door de stad

Ze gaat verder: “We willen dat de riksja’s zoveel mogelijk worden gebruikt. Als mensen uit een zorginstelling ze willen gebruiken, is het gratis. De riksja’s worden dan gereden door vrijwilligers, familie of mantelzorgers. Het zijn elektrische fietsen. Hard trappen is dus niet nodig. Ze staan in de fietsenstalling aan Concordiastraat 13. De riksja kan worden besproken via het telefoonteam van Zorg voor elkaar Breda. Bel hiervoor (076) 525 15 15, dan wordt een ritje gepland. Ze zijn ook te huur. Bijvoorbeeld in de vakantie, voor een tochtje door de stad. Dat is dan niet gratis. Fietsenstalling Concordia kan hier meer over vertellen.

Fietsers gezocht!

Vind je het leuk om mensen in Breda rond te fietsen? Er worden nog vrijwilligers gezocht. Meld je aan via het telefoonnummer hierboven.

Kijk voor meer informatie op onze Facebook pagina!

Gerelateerde vragen: Deze zomer word je rondgefietst in een riksja!