Goede zorg doen we samen

Speelplezier bij Club Kruimel

Club_Kruimel-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Ze zitten in een gewone rijtjeswoning. De woonkamer is gevuld met hoge kasten. Vol kleurrijk speelgoed, spellen en knutselmateriaal. Boven in de twee slaapkamers hangt en ligt kinderkleding. Alles netjes op maat gerangschikt. Het ziet er uitnodigend uit.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: GERDA PRINS

Meer dan speelgoed

Als we aankomen zit de woonkamer vol. Wethouder Patrick van Lunteren maakt zijn maandelijkse fietsrondje door een wijk van Breda. Ook hij is geïnteresseerd in Club Kruimel en heeft een groep medewerkers meegebracht. Ze luisteren geïnteresseerd naar het verhaal van Marcel en Carola van der Mast. Dit echtpaar startte 4 jaar geleden het initiatief. Zelf hebben ze 2 jongens met een beperking. Ze weten als geen ander wat dat extra van je vraagt als ouder. Als je dan een hand wordt toegestoken, is dat vaak meer dan welkom. Dat geldt ook voor een luisterend oor. Inmiddels hebben heel wat gezinnen de winkel weten te vinden, bijna 100 in het afgelopen jaar.

Sommige kinderen komen graag terug. Zoals Melvin vandaag. Hij houdt van speelgoed en weet altijd iets nieuws te vinden. Met hem is een afspraak gemaakt. Net als andere kinderen mag hij 5 stuks speelgoed uitzoeken. Maar, voor ieder stuk moet hij wel speelgoed inleveren. Dit dient 2 doelen: thuis puilt zijn kamer niet uit en zo leert hij afstand doen van dingen.

Vertrouwen staat voorop

Club Kruimel werkt vanuit vertrouwen. Ze vragen niet naar inkomensgegevens en ook niet naar een bewijs dat een kind een beperking heeft. Ze vinden het belangrijk dat mensen hun verhaal kunnen vertellen. Andere ouders geven vanuit hun eigen ervaring advies. Dat voelt veilig en vertrouwd. Verschillende moeders zijn inmiddels als vrijwilliger aan de slag. Er is dus echt een club ontstaan, die ook activiteiten met elkaar onderneemt. Verder doen ze actief mee als er in de buurt iets wordt georganiseerd. Zo wil Club Kruimel een herkenbare plek zijn in de Biesdonk.

Openingstijden:

maandag en vrijdag 9.30 - 15.00 uur

woensdag 12.00 – 16.00 uur

zaterdag 9.00 - 13.00 uur

Voor informatie: tel. 06 - 30 51 04 86