Goede zorg doen we samen

Bredase schrijfster schrijft 2 boeken

Schrijfproces_-_Linda_Jansen1_Wouter_van_Steen_345_200_s_c1

Je kunt haar boeken kopen of in de bibliotheek lenen. Als je moeite hebt met lezen, kun je ze ook beluisteren op www.passendlezen.nl. De boeken gaan over Liz’ en Toms huwelijk dat niet altijd makkelijk gaat. Liz neemt een minnaar en ook Tom heeft zijn geheimen. Linda haalt inspiratie uit haar eigen beleving. Als kind schreef Linda al gedichten en was dol op opstellen. Ook schreef ze songteksten.

FOTO: WOUTER VAN DER STEEN

 

Hoe doe je dat, zo’n roman schrijven? Linda vertelt: “Ik schrijf uit de losse pols. Ik heb geen schrijfplan, maar schrijf achter elkaar door. Mijn man spoorde me aan. Naast ons gezin hebben we een eigen zaak. Ik schreef mijn eerste boek vooral ’s nachts. Over dat eerste heb ik een aantal jaren gedaan. Toen het af was, liet ik het lezen door een oude kennis. Die vond dat ik de roman moest laten uitgeven.”

Zo gezegd, zo gedaan: Linda stuurde haar boek naar uitgevers. Gelukkig reageerden ze snel en enthousiast. Het redactieproces ging van start. Ze werkten het hele boek door. Vooral over de wegen en ontmoetingen was het elke keer: “Klopt dit wel, kan dit?” Ook werd overlegd over de kaft. Die springt er met zijn roze kleur uit. Na dit proces lag het boek in de boekwinkel. Voor Linda een drukke tijd: boeken signeren, boekenclubs, boekwinkels, boekenbeurs en interviews geven. Een lastige omschakeling, van in je eentje zitten schrijven, naar volop in de belangstelling staan.

‘Onder Water’ verkocht goed en er zijn inmiddels al duizenden boeken van verkocht. Ook in Vlaanderen is de belangstelling groot. Toen zei de uitgever: “Wij willen je een contract aanbieden voor een tweede boek”. Over het eerste boek kon ze jaren doen, maar het tweede moest binnen 9 maanden af! Het voelde als van hobbyschrijven naar professioneel schrijven. Dat betekent ook overdag aan de slag als schrijver. En dat is gelukt. Het tweede boek ‘Boven Water’ ligt nu in de winkel.

Gerelateerde vragen: Bredase schrijfster schrijft 2 boeken