Goede zorg doen we samen

(Bijna) moeders trainen samen in het park

Mom_in_Balance_-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Mirjam van Zoest is trainer bij Mom in Balance. Zij houdt goed in de gaten wat iedereen kan en niet kan. De groep van 19.30 uur bestaat uit zwangere vrouwen en pas bevallen moeders. De club van 20.30 uur is voor moeders die hun conditie op peil willen houden. Voor alle deelnemers geldt dat ze wel van een uitdaging houden!

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: LIESBETH DE JONG

Bewegen in het park

Mirjam vertelt: “Alleen al in Breda wordt op verschillende dagen in 3 parken getraind. Je kunt terecht in het Valkenbergpark, het Mastbos en de Piet Heynlaan. In Oosterhout, Etten-Leur en Roosendaal zijn ook groepen actief. Trouwens, in het hele land werken vrouwen zo aan hun conditie. Als (aanstaande) mama krijg je er meer energie van en word je sterker. Op de website staat meer informatie. Aanmelden voor een oefenles kan daar ook. Een tip? Vraag bij je zorgverzekering na of de kosten van zwangerschapstraining worden vergoed.”

Geschoolde trainers

De trainers krijgen een opleiding en worden regelmatig bijgeschoold. Ze weten precies welke oefeningen bij je passen. Ze luisteren goed en geven advies op maat. Mirjam vertelt: “Meedoen kan van 12 tot 16 weken van de zwangerschap. vanaf 6 weken na de bevalling kun je weer starten met de lessen. Er zijn dus veel verschillen per groep. Soms geven we speciale oefeningen, zoals bij bekkenproblemen. Daarbij kun je de bewegingen beter binnen de breedte van je heupen doen. Als het nodig is, sturen we je door. Naar een speciale fysiotherapeut bijvoorbeeld.”

Tips uitwisselen tijdens de les

De trainers zijn allemaal sportief en positief ingesteld. Mirjam is ook super enthousiast. Ze zegt: “Het leuke bij deze groep is, dat iedereen moeder wordt of dat net is. De gesprekken gaan van sokjes en de inrichting van de babykamer tot ook zwaardere onderwerpen. Het is natuurlijk ook een bijzonder moment in je leven, een kindje krijgen. Terwijl we lekker bezig zijn, praten we echt over van alles.”

Kijk voor meer informatie op www.mominbalance.com/nederland