Goede zorg doen we samen

Bibliotheek-aan-huis

Bib_aan_huis_345_200_s_c1

Mevrouw is 94 jaar en leest nog zonder bril. Wel in grootletterboeken. Ze houdt van familieromans, zoals van Gerda van Wageningen en Jannetje Visser-Roosendaal. Elke week leest ze een boek uit. Aagje komt één keer in de 3 weken en neemt dan weer 3 nieuwe boeken mee. Aagje doet dit al ruim 2 jaar voor mevrouw Gijsen.

Inmiddels zijn ze echt vriendinnen geworden. Ze kijken samen naar ‘Koffietijd’ en kletsen even bij onder het genot van een kop koffie. Mevrouw Gijsen woont in residentie Vredenbergh. Naast lezen, zingt ze in het koor Entre-Nous. Met de Zonnebloem maakt ze af en toe een uitstapje. Weer een andere hobby is krasloten. Ze heeft geluk, vindt ze zelf: ”Ik heb 3 kinderen. Die maken het huis schoon, doen de was en houden het balkon bij. Daar bof ik maar mee.” Verder bestaat er nog zoiets als de ‘salonbibliotheek’. Die houden lezingen, ook in Vredenbergh. Daar gaat zij ook wel eens naartoe.

Fijne contacten

Zo rond de 100 cliënten krijgen bezoek van de vrijwilligers van Bibliotheek-aan-huis. Aagje vindt het hartstikke leuk om te doen. “Vrijwilliger zijn, dat doe je met hart en ziel. Er komen fijne contacten uit.” Aagje heeft nog meer vrijwilligerswerk. Zo heeft ze gewerkt voor Wijkwijs en doet ze op maandagochtend de coördinatie van het Bibliotheek–aan-huis werk.

Als je interesse hebt om ook vrijwilliger te worden bij Bibliotheek-aan-huis, dan krijg je eerst een intakegesprek met Annet van Vliet. Wil je klant worden, dan kun je het beste Marian Mathijssen benaderen. “Ook al hebben we al veel contacten, vrijwilligers kunnen we altijd gebruiken. Dus heb je liefde voor lezen en boeken? Dan is dit misschien iets voor jou.”

Wil je ook boeken thuis laten bezorgen? Bel dan met Marian Mathijssen: (076) 529 95 25. Bij interesse als vrijwilliger bel je Annet van Vliet: (076) 525 15 00.