Goede zorg doen we samen

Bewegen op banken

Dynamic_Studio_1-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Het eerste wat opvalt zijn de banken. Twaalf stuks in totaal. Een kuur duurt 6 banken. Er staan dus elke keer 2 dezelfde banken. Dit is bewust gedaan, zodat je samen met een vriend of vriendin kunt gaan. Elke bank doe je 10 minuten. Je bent dus iets meer dan een uur bezig. De ene bank trilt, de andere beweegt je benen. Zelf hoef je niets anders te doen dan liggen en de bank aanzetten.

FOTO: JILLE ZUIDEMA
AUTEUR: ESTHER ELSHOF

 

Medewerkers

Linda: “We werken onder meer met mensen die re-integreren (via UWV). Vrijwilligers, mensen die bij ons de tussenstap naar een betaalde baan maken. In hun eigen tempo. Jongeren die in de problemen zijn gekomen. Door wat voor reden dan ook. Die helpen we stapsgewijs terugkeren in de maatschappij. We willen zo de schakel vormen tussen beschermd wonen/werken en de 'boze' buitenwereld.”

Irene en Rob

Ik praat met 2 van hen. Beiden reageerden op de functie van vrijwilliger van Breda voor Elkaar. Ze zijn allebei aangenomen. Beiden hebben ook een moeilijke periode achter de rug. Rob volgt nu een opleiding tot personal trainer. Als hij die afrondt, kan hij er een baan aan overhouden. Irene heeft een stevige hernia gehad. Zij is nog aan het uitvinden hoeveel ze aankan. Ze is lid geweest van een sportschool, maar daar ging ze telkens over haar grenzen heen. Op de banken gaat het wél goed. Irene werkt nu 2 dagdelen bij de studio. Ze wil dat uitbreiden naar 3. Rob werkt er al 3 dagdelen en wil uitbreiden naar 4.

Helende werking

“Ik kwam hier in een warm bad terecht”, aldus Irene. “Er heerst hier rust, en acceptatie. De medewerkers houden goed in de gaten wat iedereen aankan. Als zij zien dat ik te moe word, sturen ze me naar huis. Dat geeft een veilig gevoel.”

De banken hebben een helende werking. Volgens Rob heeft dat te maken met een betere doorbloeding. Irene en Linda benadrukken dat het ook tijd voor jezelf is. “Gun het jezelf. Als je het ook een keer wilt proberen, maak dan een afspraak.”

Bekijk onze Facebook pagina voor meer informatie.