Goede zorg doen we samen

Als sporten je lust en je leven is

Meisjesvoetbal_Deltalent_345_200_s_c1

Het begon allemaal in 2007. Trainer Sven van der Most startte met extra hockeytrainingen voor jongeren van 11 tot 18 jaar. Samen met Rob Franken van ROC West-Brabant. Extra, dus naast de trainingen bij hun eigen club. Voor jongeren die echt wat willen doen met hun sport. Lokale clubs leverden de velden. In 2011 werd de stichting opgericht. Deltalent is er inmiddels voor allerlei sporten. Men heeft verschillende toppers aangetrokken als coach. Zo traint Annamarie Thomas de schaatsers. Hockey, atletiek, volleybal, handbal en voetbal worden door andere nationale kanjers begeleid.

FOTO: STICHTING DELTALENT
AUTEUR: MARJORY VAN TWIST

Meidenvoetbal

Tot nu toe voetbalden meisjes nog samen met jongens. Die laatsten worden vanaf 16 jaar lichamelijk te sterk. Daarom is meidenvoetbal nu nodig: “Er is nog geen goede competitie voor meiden tussen 16 en 19 jaar. Door deze trainingen bereiken we meer meiden op niveau. Zo krijgen we een volwaardige competitie. Landelijk gezien heeft damesvoetbal het dameshockey al gepasseerd. In West-Brabant zijn we nog niet zover. Maar: daar wordt hard aan gewerkt.”

Je eigen fanclub

In groepen van 12 wordt er een paar keer per week getraind. Als je het leuk vindt, mag je 5 keer gratis meedoen. Daarna train je een jaar lang en zoek je 5 fans in je omgeving. Die schrijven elk een stukje op de website: waarom nou precies jij HET talent bent. Iedere fan betaalt ook € 25,00 om jou te sponsoren. Verder is er een talentenklas, om je écht voor te bereiden op een sportcarrière. Die gaat over de manier waarop je leeft. Je voeding, de dingen waar je over nadenkt en je ontwikkeling als mens. “Sporten en leren, dat is de beste combinatie.”

De stichting werkt samen met Breda Actief, Stichting BAS (gehandicaptensport), Teamplay@NAC en het Jeugdsportfonds. De gemeente Breda ondersteunt, door 4 sportcoaches uit te lenen aan het initiatief. Zelfs de provincie heeft het project omarmd. Men spoort ook in de wijk talenten op, via scholen. Wil jij dit ook, zorg dan dat je zichtbaar bent. Voor een unieke kans in je leven!

Kijk voor meer informatie op www.deltalent.eu