Goede zorg doen we samen

Administratie en boodschappen

Praktische_hulp_345_200_s_c1

Miranda Donkers is met haar 43 jaar een van de jongere vrijwilligers bij Zorg voor elkaar Breda. Naast haar werk en de zorg voor haar dochters wil ze graag iets voor de maatschappij betekenen.

Zorg is haar met de paplepel ingegoten. Op 10-jarige leeftijd was ze al assistent bij de kleuters van de turnvereniging. Na 15 jaar als groepsleerkracht op een basisschool wilde ze iets anders. Ze verhuisde van Maassluis naar Breda. Via Google vond ze een website waar ze zich aanmeldde om kookworkshops te geven. Dat leek haar wel wat. Inmiddels loopt dit goed.

Net een stapje meer

Daarnaast heeft Miranda zich ook aangemeld als vrijwilliger bij Zorg voor elkaar Breda. Eén keer per week doet ze boodschappen voor een bejaarde meneer in Princenhage. Nu, na 2 jaar, is er een speciale band ontstaan tussen hen. Het gaat zelfs zo ver, dat Miranda soms de hele stad doorkruist. Om net dàt ijs te kopen wat meneer zo lekker vindt.

Papieren op orde

Miranda kan voor de boodschappen én voor hulp bij de administratie aan iemand worden gekoppeld. Sinds begin 2015 helpt ze bij de administratie van een gezin. Ook dit gaat goed en het gezin is er heel blij mee.

Miranda: “Ik ervaar veel dankbaarheid en ben ondertussen ook vertrouwenspersoon voor deze mensen geworden. Wel stel ik grenzen aan wat ik doe. Ik ben er echt voor boodschappen en de administratie. Als een gezin bijvoorbeeld problemen heeft met hun kinderen, zeg ik nee. Daar zijn weer andere mensen voor. Ik ben daar duidelijk in.”

Wil je zelf ook vrijwilliger worden, bel dan met Zorg voor elkaar Breda: 076 525 15 15.