Goede zorg doen we samen

Mantelzorgtest Breda

In Breda zijn er ontzettend veel mensen die ‘gewoon’ voor hun man met dementie zorgen. Die elke week een buurvrouw naar het ziekenhuis rijden voor een dialyse. Of die een kennis helpen met de administratie of boodschappen. Veel mensen zorgen zo lange tijd voor een ander. Misschien wel zonder dat ze zichzelf als mantelzorger zien. De hulp en ondersteuning die ze bieden is echter onmisbaar. En goed vol te houden als zij ook goed voor zichzelf zorgen. Toch wordt mantelzorg vaak nog gecombineerd met een eigen druk leven. Een gezin, baan en hobby’s. .

Mantelzorgtest
Mantelzorg kan veel van een persoon vragen. Door de intensiteit van de zorg. De duur, de emotionele en psychische belasting. En sociale eenzaamheid is er vaak sprake van overbelasting. Om mantelzorgers daar tijdig inzicht in te geven en tips te geven hoe dit te voorkomen, hebben Zorg voor elkaar Breda en zorgverzekeraar CZ met ondersteuning van het ministerie van VWS een mantelzorgtest ontwikkeld.
Deze eenvoudige online test helpt mantelzorgers om beter de balans te bewaken tussen zorg voor een naaste. En aandacht en tijd voor henzelf. Daarnaast biedt de Mantelzorgtest een lokaal hulpaanbod van organisaties die (zorg)taken uit handen kunnen nemen.