Goede zorg doen we samen


AutoMaatje

                                                                                   

 

Als je niet meer zo mobiel bent, word je wereld snel kleiner. Zo kun je makkelijk in een isolement raken. ‘AutoMaatje’ van de ANWB kan dan een oplossing zijn. Het geeft mensen de mogelijkheid om een actiever leven te leiden. Het heeft zich al in 30 gemeenten bewezen.

Hoe kan ik gebruik maken van AutoMaatje/vervoer?

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt? Of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Is er geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig en kun je geen beroep doen op vervoer met indicatie? AutoMaatje/vervoer richt zich op mensen die geen alternatief hebben. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. 

Gebruik maken van AutoMaatje/vervoer

Heb je vervoer nodig? Neem dan uiterlijk drie dagen van tevoren contact op met Zorg voor elkaar Breda: 076-525 15 15. Waar nodig zoeken wij een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je op het door jou gewenste tijdstip kan rijden. We bellen je terug als er een chauffeur beschikbaar is en geven de verwachte kosten. De vergoeding is € 0,30 per km, berekend vanaf het huis van de chauffeur. Met een BredaPas is het € 0,15 per km. Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis. Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger, plus de eventuele parkeerkosten.

Vrijwiligers

Als Vrijwilliger Vervoer kun jij degene zijn die deze kans biedt. Je brengt minder mobiele buurtgenoten naar hun bestemming. Met je eigen auto en tegen een kleine kilometervergoeding. Bijvoorbeeld als iemand op familiebezoek gaat, of eens lekker wil winkelen in de buurt. Of naar een afspraak in het ziekenhuis moet. Elke rit betekent een nieuw sociaal contact en elke vraag is weer anders. Je biedt een luisterend oor en gaat soms mee naar een afspraak. Samen Zorg voor elkaar Breda verbindt al jaren vrijwilligers met inwoners. Ook op het gebied van vervoer. Als dat op een andere manier niet lukt. Het doel van AutoMaatje is hetzelfde: meer buurtgenoten met elkaar verbinden. Zodat iederéén naar een afspraak of winkel kan. De ANWB en Zorg voor elkaar Breda bundelen nu hun krachten. Zij krijgen daarbij hulp van anderen, zoals de KBO-kring Breda. Samen zorgen ze dat Automaatje ook in Breda een succes wordt. Nóg meer kwetsbare, minder mobiele bewoners bereiken. AutoMaatje worden? Rijd je graag auto en ben je sociaal? Heb je regelmatig een paar uurtjes over en wil je graag AutoMaatje worden? Bel dan met Zorg voor elkaar Breda: (076) 525 15 00 Of e-mail: samen@zorgvoorelkaarbreda.nl