Goede zorg doen we samen

Word ook AutoMaatje!

                                                                                   

                                                                                          

Als je niet meer zo mobiel bent, word je wereld snel kleiner. Zo kun je makkelijk in een isolement raken. ‘AutoMaatje’ van de ANWB kan dan een oplossing zijn. Het geeft mensen de mogelijkheid om een actiever leven te leiden. Het heeft zich al in 30 gemeenten bewezen.

Vrijwilligers gezocht
Als Vrijwilliger Vervoer kun jij degene zijn die deze kans biedt. Je brengt minder mobiele buurtgenoten naar hun bestemming. Met je eigen auto en tegen een kleine kilometervergoeding. Bijvoorbeeld als iemand op familiebezoek gaat, of eens lekker wil winkelen in de buurt. Of naar een afspraak in het ziekenhuis moet. Elke rit betekent een nieuw sociaal contact en elke vraag is weer anders. Je biedt een luisterend oor en gaat soms mee naar een afspraak.

Samen
Zorg voor elkaar Breda verbindt al jaren vrijwilligers met inwoners. Ook op het gebied van vervoer. Als dat op een andere manier niet lukt. Het doel van AutoMaatje is hetzelfde: meer buurtgenoten met elkaar verbinden. Zodat iederéén naar een afspraak of winkel kan.
De ANWB en Zorg voor elkaar Breda bundelen nu hun krachten. Zij krijgen daarbij hulp van anderen, zoals de KBO-kring Breda. Samen zorgen ze dat Automaatje ook in Breda een succes wordt. Nóg meer kwetsbare, minder mobiele bewoners bereiken.

AutoMaatje worden?
Rijd je graag auto en ben je sociaal? Heb je regelmatig een paar uurtjes over en wil je graag AutoMaatje worden?
Bel dan met Zorg voor elkaar Breda: (076) 525 15 00
Vraag naar Ester Oudejans
Of e-mail:   esteroudejans@zorgvoorelkaarbreda.nl

Doe je ook mee?!