Ik heb veel gehad aan de tips en het samen structureren en ben er zelf mee verder gegaan

Ik zocht ondersteuning voor begeleiding van mijn zoontje van 13 met autisme (ASS). Ik had namelijk een baan gevonden en wilde graag aan de slag. Maar dan moest ik wel zorgen dat mijn zoon opvang heeft tijdens mijn werkuren. Hiervoor wilde ik graag een PGB aanvragen, maar ik wist niet hoe dat moet. En ik wist niet hoe ik het moest regelen met werktijden, het bezoeken van clubs door mijn zoon en de bezoekregeling met zijn vader. Mijn hoofd liep over door alle ballen die ik in de lucht moest houden. Daarom belde ik Zorg voor elkaar Breda.

Met behulp van de medewerker heb ik bepaald wat de belangrijkste zaken waren. Samen maakten we een overzichtelijk weekschema. Dat geeft mij orde en rust. Door het schema zie ik ook beter wat er allemaal wel kan. Om alle informatie die ik voor een PGB nodig had te kunnen verzamelen, maakten we een vervolgafspraak.

Ik heb veel gehad aan de tips en het samen overzicht aanbrengen en ben er zelf mee verder gegaan. En ik heb in samenspraak met mijn ex-man een passende planning gemaakt waardoor ik kan gaan werken en onze zoon ook naar zijn (sport)clubs kan. En zijn andere contacten kan blijven behouden. Ook heb ik goede naschoolse opvang gevonden. Speciaal voor kinderen met ADHD en Fun Kids. Ik ben zo enthousiast over hun aanbod op fysiek vlak (sport en spel) dat er geen aanvraag bij CJG voor PGB nodig is. Ik ben geweldig op weg geholpen. En weet nu dat ik meer voor elkaar kan krijgen dan dat ik eerst dacht.”

 

Sarah