Ik ga nu ook weleens met een vrijwilliger op pad, daardoor heb ik nu meer mensen bij wie ik terecht kan en raakt mijn moeder minder overbelast

Door een ernstig ongeluk 2 jaar geleden veranderde mijn leven. Door het ongeluk werd ik afhankelijk van een rolstoel en een rollator en ik had een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Mijn moeder zorgt voor me en ik ga een paar keer per week naar revalidatie en dagbesteding. Ons sociale netwerk is erg klein geworden.

Ik benaderde ZveB in eerste instantie omdat ik wilde weten hoe ik een vergoeding voor mijn rolstoel kan aanvragen. Maar mijn moeder wilde ook hulp bij het leren omgaan met de situatie en haar gevoel.

Mijn moeder doet nu ook weer meer dingen voor haarzelf, dat doet haar goed. Ze bezocht de Dag van de Mantelzorg, heeft haar liefde voor schilderen weer opgepakt en gaat af en toe koffie drinken met een vriendin. Ze durft de zorg voor mij meer over te laten aan mijn vader en onze goede buren. Ik ga nu ook weleens met een vrijwilliger op pad. Daardoor heb ik nu meer mensen bij wie ik terecht kan en raakt mijn moeder minder overbelast. Met de via de gemeente bestelde handbike heb ik nog meer zelfstandigheid. Ik kan weer meer zelf bepalen. Op dit moment werken we toe naar een behandeling voor mijn PTTS.

Anne