Goede zorg doen we samen

Wonen en begeleiding voor jongvolwassenen

B._Kamers_met_Kansen-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Vaak belanden deze kinderen in de jeugdhulpverlening. Bijvoorbeeld binnen de GGZ of Centrum Jeugd en Gezin. Maar als je 18 wordt, word je als volwassen beschouwd. Soms houdt de hulpverlening dan op. Op eigen benen staan is echter niet vanzelfsprekend. Achttien jaar is dan ook erg jong.

Elise Hilhorst is de betaalde kracht van Kamers met Kansen. Jongeren vanaf 18 jaar kunnen daar 2 jaar lang verblijven. Elise: “Wij springen in het gat dat is ontstaan na de jeugdhulpverlening. Bij ons kunnen jongeren wonen en begeleiding krijgen. Ze werken aan doelen. Met de hulp van vrijwillige coaches kijken ze wat ze nodig hebben. Maatwerk dus. De coaches bieden 1-op-1-begeleiding. We boeken goede resultaten. Het is zo leuk om jongeren op te zien bloeien.“

Demi is 19 jaar. Zij woont nu 5 maanden bij Kamers met Kansen. Ook zij heeft heel wat trajecten binnen de hulpverlening doorlopen. Demi: ”Ik ben zo blij dat ik hier mag wonen. Eindelijk rust in mijn leven. Eindelijk geen professional die me op de huid zit. Hier heb je de vrijheid. Met mijn coach werk ik aan mijn doelen. Ik zit beter in mijn vel. Ook ga ik weer naar school. Ik heb zelfs een bijbaantje. Thuis was er vroeger veel ruzie. Nu is de relatie met mijn moeder verbeterd. Ik kan trots zijn op mezelf.”

Kevin komt binnen met 18 jaar. Zijn ouders zijn gescheiden en hebben allebei een nieuwe relatie. Kevin is autistisch en kan de veranderingen thuis niet aan. De conflicten lopen hoog op. Voor hem was het beter uit huis te gaan. Hij gebruikte drugs en dealde. Tot hij bij Kamers met Kansen kwam. Samen met zijn coach pakte hij zijn problemen 1 voor 1 aan. Nu woont hij zelfstandig in een studio. Zijn drugsgebruik is gestopt én hij volgt een BBL-opleiding.

Kijk voor meer informatie op www.kamersmetkansenbreda.nl