Goede zorg doen we samen

“Vrijwilliger zijn geeft mijn leven meer inhoud

A3_-_Vrijwilliger_Balieweide_Erik_Dukker_345_200_s_c1
FOTO: ERIK DUKKER  TEKST: EVELIEN BOOM / HANNEKE GRAVEMAKER

Wijkcentrum Balieweide is dé ontmoetingsplek voor bewoners van Breda Noordoost. Voor mensen die op zoek zijn naar gezelligheid en beweging. Of naar een activiteit. Caroline van de Goorbergh (63 jaar) is er vrijwilliger. Sinds juli van dit jaar. Caroline zegt: “Ik zit al 7 maanden thuis. Omdat ik even geen betaald werk heb. Ik wilde graag weer iets gaan doen. Op de website www.mooiwerkbreda.nl heb ik mij aangemeld als vrijwilliger. Nu ben ik 2 ochtenden in de week bij wijkcentrum Balieweide. Ik ben er nog maar kort, maar ik vind het vrijwilligerswerk heel fijn om te doen. Ik ben van plan er nog lang mee door te gaan. Met mensen omgaan vind ik heel belangrijk.”

Creatieve ochtenden

Caroline vertelt verder: “Elke dinsdag- en donderdagmorgen ben ik hier. Dan begeleid ik de creatieve ochtenden. Tijdens de activiteiten praten we met elkaar over verschillende onderwerpen. De gesprekken kunnen gaan over de kleinkinderen, maar ook over corona. De groep bestaat vooral uit ouderen. Iedereen werkt tijdens deze ochtenden zelfstandig.

Gezelligheid is het belangrijkste. Er is nog plaats voor meer deelnemers!’’

Er is altijd wel iets

Desirée Hoppenbrouwers (32 jaar) werkt samen met de vrijwilligers bij het wijkcentrum. Er zijn ongeveer 20 vrijwilligers die zij ondersteunt. Nieuwe mensen zijn van harte welkom. Desirée zegt: “Ik vind het belangrijk contact te maken met mensen. Je leert van elkaar. Geen dag is hetzelfde. Er is altijd wel iets te beleven. Wijkcentrum Balieweide is een plek voor en door buurtbewoners. Die graag iets voor elkaar willen betekenen. En waar je terecht kunt met vragen als je wat extra hulp nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld met geld en zorg. In de wijk zijn veel mensen eenzaam door de coronatijd. Als wijkcentrum kunnen we niet alle activiteiten door laten gaan. Om die reden zijn we blij met vrijwilligers als Caroline. Zij maken dat mensen zich toch welkom voelen binnen het wijkcentrum.”

Heb je interesse? Loop eens binnen. Het adres is Baliendijk 82.