Goede zorg doen we samen

Vrijwilliger worden kan op elke leeftijd

B._Bijzonder_contact-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: GERDA PRINS

Tatiana vertelt: “Ik heb een gezin met 2 kinderen. Verder werk ik fulltime in mijn eigen bedrijf. Toch wil ik daarnaast iets doen voor de samenleving. Iets betekenen voor ouderen. Dat geeft me voldoening”.

Goede match

Door haar situatie kan ze geen vaste afspraak per week maken. De coördinator van de vrijwilligers heeft daar rekening mee gehouden. Bij het matchen let zij altijd op persoonlijkheid en omstandigheden. Emmy Krijnders (84) is hierin heel flexibel. Ze heeft MS. Buiten lopen gaat niet meer. Haar enige dochter woont ver weg. Tatiana kwam bij haar terecht. Dat vindt ze heel gezellig.

Vanaf het begin was er een goede klik. Wat opvalt, is het gelijkwaardige contact dat er tussen hen bestaat. Ondanks het leeftijdsverschil. Ze zijn beiden oprecht in de ander geïnteresseerd.

Spelletje of naar buiten

Tatiana komt uit Frankrijk. Ze houdt van haar oma’s, maar die wonen ver weg. Het contact met Emmy maakt dat gemis een beetje goed. Zodra ze tijd heeft, maakt ze een afspraak met Emmy. Soms gaat haar dochtertje van 6 jaar ook mee. Die zoekt dan speciaal een spelletje uit om mee te nemen. Dokter Bibber spelen geeft veel plezier. Want Emmy houdt van lachen. De grapjes zijn niet van de lucht. “Beter rimpels van het lachen dan van het huilen”, zegt ze met een vrolijk gezicht.

Bij mooi weer gaan ze er met de rolstoel op uit. Nooit eerder reed Tatiana iemand in een rolstoel. Dat vond ze best nog even spannend, maar Emmy was vol vertrouwen. Nu gaat het Tatiana makkelijk af. Binnenkort gaan ze ook samen naar een winkelcentrum. Winkels kijken en boodschappen doen. Dat vindt Emmy fijn. Nu komt het er weer van.

Kijk voor meer informatie op www.wijbegintbijjou.nl

Gerelateerde vragen: Vrijwilliger worden kan op elke leeftijd