Goede zorg doen we samen

Voor mensen met kanker én hun naasten

B._De_Honingraad-Jille_Zuidema_02_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: DÉSIRÉE VAN DER VALK

Bij de Honingraad vinden ze lotgenotencontact, aandacht, begrip en plezier.

Directeur-vrijwilliger Rob Koster vertelt: “Volwassenen en jongeren zijn van harte welkom. Al 20 jaar lang willen wij voor hen een gastvrij thuis zijn. De gasten komen uit Breda en omgeving. Uit zichzelf. Op aanraden van hun huisarts, specialist of andere behandelaar. Of van een patiëntenvereniging. Want die weten allemaal hoe belangrijk lotgenotencontact is. Sterker: dat het een wezenlijk onderdeel is van het genezingsproces.”

Hartelijke omgeving

Rob: “De Honingraad behandelt niet. Wij bieden activiteiten aan. Hier ontmoet je mensen die hetzelfde als jij meemaken. Hier vind je onderlinge verbondenheid. In een hartelijke omgeving. Onze gastheren en gastvrouwen zijn daar erg goed in!” Als gast kun je meedoen aan creatieve activiteiten. Denk aan schilderen, boetseren of speksteen bewerken. Meedoen aan sporten zoals Nordic Walking. Of ontspanning in de vorm van mindfulness en massages. Rob zegt: “Op deze manier kunnen onze gasten hun gedachten verzetten. Ze vergeten hun angst of komen tot rust. Anderen krijgen weer energie!”

Trots op de vrijwilligers

Rob Koster is trots op iedereen die voor de Honingraad werkt. Per week ontvangt het inloophuis 100 gasten. 70 vrijwilligers zorgen voor dat alles goed verloopt. In hun vrije tijd, eropuit om anderen te helpen.

“Ik vind het geweldig wat Betrokken Ondernemers Breda doen. In januari krijgen wij door een Hotel een diner aangeboden. Medewerkers van een Advocaten kantoor zorgen voor de bediening. Het wordt vast een topavond!”

Kijk voor meer informatie op www.honingraad.nl