Goede zorg doen we samen

Van alles te doen in De Nieuwe Meidoorn

A._De_Nieuwe_Meidoorn_-_Liesbeth_de_Jong_345_200_s_c1
FOTO & TEKST: LIESBETH DE JONG


Jan Struijs is al ruim 40 jaar vrijwilliger. Bij wat eerst De Meidoorn heette, organiseerde hij van alles. Vooral voor kinderen. Tot de sluiting in 2012 was hij ook bestuurslid. De Nieuwe Meidoorn opende mei 2015. Vanaf toen kan de buurt er weer terecht voor koffie of thee. En is de grote zaal te huur. Een jaar later startte het project ‘Typisch Tuinzigt’. Problemen in de wijk worden gezamenlijk opgespoord en aangepakt. Chris Roelants kwam er toen ook bij.

‘De Nieuwe Meidoorn moet verbinden en versterken’ was de kreet. Dat is het nog steeds. Chris vertelt: “Jan regelt veel en helpt waar hij kan. Hij doet een deel van de financiën. Zet koffie en is een van de gastheren. Er gebeuren hier mooie, kleine dingen. Zo nam iemand laatst een dakloze mee naar de koffie. Nu proberen we haar in te zetten als vrijwilliger.”

Veel ‘clubkes’

Chris: “We hebben allerlei activiteiten, mensen en kennis. Maar die ‘clubkes’ moeten samenkomen! Dat gaat niet vanzelf, we zitten nog in de opbouwfase. Iedereen is welkom om mee te denken en te helpen. Het is zo’n mooi initiatief!”

Jan vult aan: “In maart zijn er verkiezingen. Mensen kunnen hier dan stemmen. De jeugd proberen we binnen te krijgen met game-avonden. Sinds kort geeft dansschool Twice hier les aan kinderen. Ook was de Buitenspeeldag vorig jaar een groot succes. Op 13 juni willen we die weer organiseren. Op woensdag en vrijdag kan iedereen hier voor € 3,50 lunchen. Aanmelden kan via denieuwemeidoorn@ziggo.nl. Of loop gewoon even binnen.”

Verschillende spreekuren

Op dinsdagmiddag houden enkele maatschappelijke organisaties spreekuur. Zo komt Wmo-klantmanager José van de Tillaar net binnen. In de ontmoetingsruimte is gastvrouw Karina Mossou bezig.

Ria Schuurmans is de keuken aan het schoonmaken. Al met al een actief buurtcentrum.

Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/nieuwemeidoornbreda