Goede zorg doen we samen

Vakantieproject

visio_vakantieproject_Moulham_Al_Boushi_05_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: NELLEKE SIMONSE

Ook voor de ouders is het vakantie. Zij kunnen de zorg voor hun kind even uit handen geven. De uitvalsbasis is de school van Visio Onderwijs in Breda. Die wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een waar vakantieparadijs.

Een blije vakantieganger

Elin is 8 jaar. Zij gaat al 4 jaar mee. Een bijzondere ervaring is het uitstapje naar de Efteling. De Fata Morgana is haar favoriete attractie. En verder de optredens van theater ‘De lachende zon.’ Maar het allerleukst vond ze de brandweer. “Toen mochten we op de auto zitten. En de portofoon vasthouden.” Ieder kind heeft een vaste begeleider. Voor Elin is dat Marleen. Die troost haar als ze een beetje heimwee heeft. En stuurt filmpjes naar mama.

De begeleiders

Joëlle Vaes en Miriam van Hees zijn al jaren vrijwilliger. Bij het project. Miriam is week-coördinator en gaat al vanaf 1994 mee. Joëlle is tijdens de vakanties groep oudste. Gaat al 10 jaar mee met het project. Beiden onderstrepen het belang van de vrijwilligers en de bijzondere begeleiding. De kinderen hebben een zware visuele en verstandelijke beperking. En vaak ook een motorische beperking. Elk kind wordt intensief begeleid en heeft een eigen vrijwilliger. Beiden zijn erg enthousiast over het project. De sfeer onderling is erg goed. Miriam zegt: “Er bestaat inmiddels een vaste kern.” En Joëlle voegt hier aan toe: “Ik heb hier inmiddels mijn beste vriendin aan over gehouden.”

Vrijwilligers gevraagd!

De zomervakantie is van 27 juli tot en met 10 augustus. Er zijn dan 5 groepen van 8 kinderen, dus minstens 40 begeleiders nodig. Medische kennis is niet vereist. Wel betrokkenheid met de doelgroep en flexibiliteit. Joëlle en Miriam benadrukken dat blijven slapen niet verplicht is. Maar wel gezellig. Kost en inwoning zijn gratis. Wil je je aanmelden als vrijwilliger bij het project? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met hildeclappers@visio.org

Kijk ook eens op de website van Visio