Goede zorg doen we samen

Twee werelden bij elkaar brengen

B._Betrokken_ondernemers_-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Hij is het gezicht van Stichting Betrokken ondernemers Breda. Samen met twee andere medewerkers verbindt hij bedrijven. Hij koppelt ze aan maatschappelijke instellingen in Breda. Zo’n 130 bedrijven/organisaties betalen een bijdrage aan de stichting.

Helpende handen

Rombout kent een groot aantal mensen in Breda. Dat moet ook wel. Ze maken zo’n 450 koppelingen per jaar. Dat kan op 3 manieren.

Ten 1e: de helpende handen. Je kunt bijvoorbeeld je bedrijfsuitje anders organiseren. Medewerkers van een groot bedrijf hielpen de Buurttuin in de Hoge Vucht. Ze maakten er de tuin winterklaar.

Ten 2e: bedrijven kunnen middelen beschikbaar stellen. Bijvoorbeeld door kantoormeubelen uit te lenen of ruimtes beschikbaar te stellen. Rombout vertelt: “Voor een meezingconcert konden we bij een bedrijf terecht. Aansluitend was er een high tea voor 200 ouderen. Ze genoten ervan.” Ten 3e: kennis en kunde. Zo helpt een bedrijf de plaatselijke voetbalclub. Met het berekenen van de waarde van de opstallen. Zoals die van de tribunes.

Wensen

Als alles zo goed gaat, zijn er dan nog wel wensen? Rombout zegt: ”We bereiken veel ouderen. De contacten met verzorgingshuizen zijn er. Nu willen we graag ouderen die op zichzelf wonen bereiken. Ook die zijn van harte welkom bij onze activiteiten in de verwenzorgweek. En het zou fijn zijn als maatschappelijke organisaties elkaar beter kennen. Zodat ze gebruik kunnen maken van elkaars spullen, vervoer en ruimtes.”

Hij sluit af met: “Twee werelden bij elkaar brengen. Dat vind ik leuk. Geluk zit hem in kleine dingen. Zoals een glimlach of een bedankje. Tijdens een verwenweek deden we een rollatorrace. Er was een dame die te laat kwam. Of ze toch nog de 1000 meter kon lopen. Natuurlijk kon dat. Ze straalde helemaal!”

Kijk voor meer informatie op www.betrokkenondernemersbreda.nl

Gerelateerde vragen: Twee werelden bij elkaar brengen