Goede zorg doen we samen

Tools To Work biedt kansen

A._Tools_to_Work_-_Moulham_Al_Boushi-01_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: ESTHER ELSHOF

Het ging een tijdlang niet zo goed met Angelo. Hij had depressies en hij heeft epilepsie. Zo kwam hij bij ATEA terecht. Betaald werk zat er niet in. Angelo heeft een IT-opleiding gevolgd. Hij is gek op computers. Kan ze uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Maar ook de software er op installeren. Vijf jaar geleden kwam hij bij Tools To Work terecht.

Tools To Work

Deze organisatie helpt mensen met een laag budget in Nederland. En mensen in Afrika. Door spullen op te sturen. Zodat mensen daar een eigen bestaan kunnen opbouwen. Kansarme jongeren in Afrika wordt een vak geleerd. Daardoor krijgen ze de kans op een betere toekomst. Bij Tools To Work werken alleen vrijwilligers. Mensen die om wat voor reden ook geen betaald werk vinden.

Werkzaamheden

Angelo werkt 4 dagen per week op de computerafdeling. Ze krijgen opdrachten. Bijvoorbeeld om computers te installeren voor Afrika. Of updates uit te voeren voor gezinnen in Nederland. Maar ook beeldschermen schoonmaken en opruimen hoort erbij. Angelo zegt: “Ik vind het erg fijn om hier te zijn. Ik heb fijne collega’s, de sfeer is goed. Het is gezellig en er wordt wat afgegrapt. We hebben een gezamenlijke interesse: Computers.”

Ophalen

Angelo vervolgt: “Thuiszitten is niets voor mij. Ik wil gewoon bezig zijn. Onder de mensen. Ik heb het hier écht naar mijn zin. We hebben ook een afdeling vervoer. Die haalt de computers, naaimachines en fietsen op bij mensen thuis. Computers die te oud zijn, halen we uit elkaar. De onderdelen worden dan hergebruikt.” Tools To Work heeft ook een houtafdeling. Daar worden kisten gemaakt. Als de computers klaar zijn, gaan ze daar in voor transport. Ook toetsenborden en computermuizen. Dan kunnen ze in containers worden verscheept.

Wil je bij het inleveren van je oude computer de data laten vernietigen? Dat kan. Zo kan er geen misbruik van worden gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.toolstowork.nl